SEGRE

POLÍTICA

El PSC participarà en actes institucionals de l’11S, però demana una Diada "de tots"

Farà públic un manifest relatiu a la Diada

El PSC participarà en actes institucionals de l'11S, però demana una Diada

El PSC participarà en actes institucionals de l'11S, però demana una Diada "de tots"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que els socialistes participaran en els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya, però ha demanat a la Generalitat que sigui "una festa de tots els catalans", que són "molts i plurals", i no una "festa de part".

En declaracions a Efe, Illa ha avançat que el PSC farà públic un manifest relatiu a la Diada de l’11 de setembre en propers dies i que, "com sempre", el seu partit "participarà i fomentarà la celebració de tota mena d’actes institucionals en la Diada". "Hem participat sempre i continuarem participant", ha apuntat.

Però el dirigent socialista ha fet una "crida" al Govern de Quim Torra respecte a aquesta festivitat, en el sentit que "no s’oblidi que és una festa de tots els catalans, una festa institucional en la qual tothom ha de poder sentir-se reconegut."

Segons el seu parer, "convertir aquestes festes de tots, institucionals, en festes de part és un error que s’ha intentat cometre els últims anys i no porta res bo".

El secretari d’Organització del PSC ha recordat de fet que, en les últimes eleccions catalanes del 21 de desembre, es va evidenciar que a Catalunya "hi ha moltes maneres de pensar i moltes maneres diferents de com enfocar el futur".

Per això s’ha mostrat convençut que s’han "de trobar punts de consens entre tots i, el primer, és fer que a les festes institucionals tothom se senti cridat a participar".

tracking