SEGRE

POLÍTICA

Fundació Franco: "Volen convertir el Valle de los Caídos en parc temàtic"

Assegura que l’última paraula la té l’església

Fundació Franco:

Fundació Franco: "Volen convertir el Valle de los Caídos en parc temàtic"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Fundació Franco, Juan Chicharro, creu que la intenció del Govern d’exhumar Franco del Valle de los Caídos és només el principi, "després vindrà la demolició de la gran creu i l’expulsió dels benedictins per convertir-lo, finalment, en un parc temàtic."

La situació és "molt preocupant", ha assegurat Sorell en una entrevista amb Efe, encara que no veu "tan possible que el Govern pugui dur a terme l’exhumació, ja que l’última paraula la tindrà l’església".

El màxim responsable de la Fundació també ha posat en dubte que el Govern central "tingui una cosa negociada amb l’església tal com va deixar entreveure ahir la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo," segons ha assegurat Chicharro.

"Franco va ser el salvador de l’església catòlica espanyola; sense ell, hauria desaparegut per complet del nostre territori", s’ha endinsat Chicharro.

El president de la Fundació Franco també ha recordat que "el cardenal de Madrid, Carlos Osoro, no té competència en aquest assumpte per gaires declaracions que faci, ja que, l’única autoritat que hi ha en aquesta basílica, és la del prior."

Juan Chicharro està convençut que l’arribada de Podemos al Congrés dels Diputats i "el seu suport i el dels separatistes ha estat fonamental perquè el Govern de Pedro Sánchez hagi iniciat aquest procés amb una urgència que no té sentit".

La Fundación Francisco Franco ha demanat als partits de centre dreta espanyols que "prenguin mesures i abandonin aquesta relativa moral en la qual estan estancats i que ha portat al PP a perdre milions de vots".

Juan Chicharro també ha mostrat la seua estranyesa davant de l’actitud que està tenint en aquest assumpte el PNB, "ja que malgrat ser un partit nacionalista, són catòlics".

"Cal recordar que el Rei emèrit Juan Carlos I va ser rei d’Espanya per Franco i estic convençut que tant ell, com el Rei Felip VI, estan preocupats per aquesta situació", ha assegurat.

El màxim responsable d’aquesta Fundació considera a més que "Franco no volia ser enterrat al Valle de los Caídos, segur que tenia pensat un altre lloc per ser enterrat; va ser el Rey Juan Carlos, entre altres, el que va decidir que fos allà."

Recalca que la Fundació i els seus membres "compliran sempre la llei i és l’església la que haurà d’actuar quan arribi el moment; en el dia d’avui, cal esperar a veure com transcorre tot", per afegir-ne una d’interrogant sobre el futur de les restes del dictador: "Ja veurem si ho aconsegueixen".

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica el reial decret aprovat ahir pel Govern que modifica la Llei de memòria Històrica de 2007 i declara "d’urgent i excepcional interès públic, així com d’utilitat pública i interès social, la immediata exhumació i el trasllat de les restes mortals" del dictador.

tracking