SEGRE

POLÍTICA TRIBUNALS

Jutges acusen el Govern espanyol de deixar sol Llarena davant el seu judici

Els magistrats pertanyen a l’Associació Professional de la Magistratura || La ministra Calvo diu que a aquest “ha d’emparar-lo el poder judicial, no el Govern” de l’Estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Professional de la Magistratura (APM) va mostrar ahir la seua més rotunda oposició a l’acord pel qual Justícia va explicar, dijous, que no assumirà la defensa del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, “pels actes privats que se li atribueixen” en relació amb la causa civil plantejada a Bèlgica per Carles Puigdemont i quatre dels seus exconsellers. L’associació va reclamar a la ministra Dolores Delgado, a més, que defensi Llarena i la sobirania espanyola “sense reserves” i sense les esmentades “hipotètiques cauteles”.

Pel seu costat, Justícia va explicar que no es tracta de defensar personalment el jutge en la demanda de Puigdemont. En aquesta, l’expresident assenyala que Llarena no és imparcial per unes accions que hauria dut a terme després d’assistir a una conferència a Oviedo, el mes de febrer passat, on va dir que en la causa pel procés “no hi ha presos polítics”. La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, va assenyalar ahir que Llarena l’ha d’emparar el poder judicial i no l’Executiu. No obstant, va afirmar que el que sí que farà el Govern central, arribat el cas, quan la demanda sigui admesa, serà “defensar la sobirania jurisdiccional d’Espanya”, però “en cap cas” Justícia assumirà la defensa” de Llarena “pels seus actes privats”. Amb referència a l’informe elaborat per l’Advocacia de l’Estat, es defensa que es presenten els requisits perquè Espanya es personi en l’esmentat procediment sense les objeccions afegides pel ministeri de Justícia, que la condiciona en funció de si admeten o no la demanda.

L’exconsellera, presa a Puig de les Basses, visitarà avui la seua mare acabada d’operar a l’hospital

D’altra banda en relació amb els llaços grocs, la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, va carregar-hi ahir en contra, dient que “no contribueixen a la convivència” a les institucions de Catalunya, i va advertir que els símbols que “només representen una part” de la població han de quedar en l’àmbit privat.

Permís de dos hores a Bassa per sortir de la presóLa sala de vacances del Tribunal Suprem va acordar ahir concedir un permís extraordinari de dos hores a l’exconsellera Dolors Bassa perquè pugui anar avui a l’hospital per visitar la seua mare acabada d’operar. La sala va detallar que s’hauran d’adoptar “les mesures de seguretat necessàries” durant el trasllat a l’hospital. La defensa de Bassa, exercida per Mariano Bergés, va presentar dimecres una petició a la junta de tractament de la presó de Puig de les Basses i també davant del Tribunal Suprem sol·licitant el permís. La junta es va reunir dijous d’urgència i va donar el seu vistiplau perquè l’exconsellera pogués sortir de la presó. També s’hi va mostrar favorable la Fiscalia del Tribunal Suprem, que només va sol·licitar que fos sota custòdia policial en tot moment. El seu lletrat va demanar que no hi hagi cap manifestació ni mobilització per “respectar la intimitat de la família” i que el permís es desenvolupi “amb normalitat”.

tracking