SEGRE

PANORAMA

L’Executiu qualifica d’“inacceptable” l’assalt dels migrants a Ceuta

Els del ‘Diciotti’ inicien una vaga de fam

Immigrants a bord del ‘Diciotti’, a Itàlia.

Immigrants a bord del ‘Diciotti’, a Itàlia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta de l’Executiu espanyol, Carmen Calvo, va defensar ahir la legalitat de la decisió del Govern del PSOE de tornar al Marroc els 116 immigrants que van saltar la tanca de Ceuta dimecres passat. La vicepresidenta va titllar el succés i l’actitud dels immigrants d’“inacceptable” i que “no ho consentirà més”.

Carmen Calvo va subratllar, a més, que l’expulsió d’aquest grup d’immigrants no suposa, en cap cas, que el Govern de Sánchez hagi variat “de cap manera” la seua política migratòria, els pilars de la qual són “el respecte dels drets humans i de la seguretat de les fronteres”, els quals “sempre compleix escrupolosament amb la legalitat nacional i internacional”.

El ministre italià va aprofitar la contesa de Ceuta per denunciar diferent tracte amb Espanya

Calvo va qualificar de “completament diferent” la situació de dimecres passat en relació amb les operacions de salvament al mar, més encara perquè els immigrants van fer ús d’“eines i fins i tot substàncies” amb les quals van causar lesions a set agents de la Guàrdia Civil.

Pel que fa a la situació de Ceuta, el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va utilitzar aquesta devolució al Marroc per denunciar un doble tracte: “Si ho proposo jo, llavors sóc racista, feixista i inhumà”. En aquest sentit, la Comissió Europea va alertar Salvini que cessi les seues amenaces amb els pressupostos europeus ja que no funcionen amb la Unió.

D’altra banda, la reunió de dotze països europeus planejada per ahir no va resultar en acord sobre els migrants del Diciotti.

En aquest sentit, part dels migrants que romanen a bord del vaixell de la Guàrdia Costanera italiana Diciotti, atracat des de dilluns al port sicilià de Catània, van iniciar ahir una vaga de fam per reclamar que es resolgui aviat la seua situació i se n’autoritzi el desembarcament. Mentrestant, el Govern italià continuava reiterant la seua negativa que desembarquin.

tracking