SEGRE

EUA TENSIÓ

Trump tensa la relació amb el fiscal general dels EUA

El president nord-americà li recrimina que no investigui els seus adversaris || El fiscal afirma que seguirà en el càrrec

El president dels EUA, Donald Trump.

El president dels EUA, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va agreujar ahir encara més el seu enfrontament amb el fiscal general nord-americà, Jeff Sessions, instant-lo que actués ràpid per investigar la corrupció dels seus adversaris polítics.

Els nous atacs de Trump a Sessions, amb qui manté una tensa relació des de fa més d’un any, van arribar com un aparent símptoma de la incomoditat que li provoca l’avenç de la investigació sobre la trama russa i l’acusació del seu exadvocat, Michael Cohen. “Vaig nomenar un fiscal general que mai no ha pres el control del Departament de Justícia. És una cosa increïble”, va afirmar Trump durant una entrevista emesa per la cadena de televisió Fox News.

Per la seua part, el fiscal nord-americà va emetre ahir un comunicat defensant-se de les acusacions del magnat en el qual va afirmar que, “mentre continuï sent el fiscal general, seguiré exercint les meues obligacions amb integritat i honor i aquest Departament continuarà fent el seu treball de manera justa i imparcial”, va afirmar. “Mentre sigui fiscal general, les accions del Departament no es veuran influïdes per consideracions polítiques”, va finalitzar Sessions.

Bolton adverteix que hi haurà més sancions contra RússiaL’assessor de seguretat nacional de la Casa Blanca, John Bolton, va advertir ahir que les sancions dels Estats Units contra Rússia seran vigents mentre Washington no vegi que es produeixen “certs canvis en l’actitud de Moscou”. La nova tanda de mesures econòmiques contra Moscou, que entraran en vigor segons les últimes informacions dilluns vinent, dóna al Govern rus tres mesos per permetre una inspecció de les Nacions Unides al territori del país i garantir que no tornarà a fer servir armament químic.

tracking