SEGRE

VENEÇUELA MIGRACIÓ

El Perú comença a exigir passaports a tots els immigrants veneçolans

La mesura vol controlar la massiva arribada de migrants al país || L’Equador, per contra, permetrà l’entrada sense que sigui necessària la documentació

Migrants veneçolans.

Migrants veneçolans.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats migratòries del Perú van començar a exigir des de la mitjanit d’ahir, el passaport a tots els immigrants veneçolans que arribin a la seua frontera, principalment des de l’Equador.

El requisit és una mesura empresa pel Govern peruà davant de la massiva immigració que arriba diàriament des de Veneçuela, amb una mitjana de 3.000 entrades diàries pel lloc fronterer de Tumbes, a la frontera amb l’Equador. A aquest punt van arribar pocs minuts abans de la mitjanit de divendres a dissabte al voltant d’una desena d’autobusos amb centenars de veneçolans als quals el Govern de l’Equador va facilitar un corredor des de la seua frontera amb Colòmbia. Els immigrants van rebre un bitllet per ordre d’arribada que va tranquil·litzar els qui no disposaven de passaport, ja que els garantia el seu ingrés al Perú fins i tot passada la mitjanit mentre es mantinguessin a la llarga cua d’atenció, constant durant tota la jornada. Els qui es van quedar sense bitllet només podran ingressar al Perú en casos de caràcter humanitari com nens que estiguin acompanyats dels seus pares, dones embarassades o ancians.

Només entraran sense passaport al país embarassades, ancians i nens escortats pels seus pares

La restricció del Perú per als immigrants veneçolans va entrar en vigor hores després que la Justícia de l’Equador anul·lés la mateixa mesura al país veí i donés un termini de 45 dies al Govern equatorià perquè presenti un pla de contingència humanitari si és que vol continuar aplicant aquesta mesura. Per als que decideixin quedar-se al Perú, hauran d’aconseguir el permís temporal de permanència (PTP), document que els permetrà residir al territori peruà, i dels quals ja es van dispensar uns 71.000, mentre que 100.000 més estan en tràmit de realització.

D’altra banda, el Perú és el segon país que allotja més immigrants veneçolans, al voltant de 400.000 residents, dels quals la majoria va arribar l’últim any.

Tanmateix, de moment no està clar si el tribunal va anul·lar definitivament l’aplicació de la regulació que va entrar en vigor dissabte passat, o la va condicionar al pla de contingència que ha de presentar el Ministeri d’Exteriors en 45 dies.

D’altra banda, el viceministre de Mobilitat Humana, Santiago Chávez, que estava a l’audiència on es va prendre la decisió, es va mostrar “decebut” per la resolució del tribunal però va dir “respectar” la decisió del poder judicial. “Haurem d’analitzar la resolució encara que no podem negar la decepció dins del Ministeri”, va afirmar.

Un tribunal equatorià anul·la l’exigència de papersUn tribunal de Quito va anul·lar ahir la regulació del Govern equatorià d’exigir passaports als migrants veneçolans que entren al país i va donar un termini de 45 dies al Ministeri de Relacions Exteriors perquè presenti un pla de contingència humanitari davant dels problemes de l’emigració.

tracking