SEGRE

CATALUNYA POLÍTICA

Jutges, fiscals, PP i Cs insten el Govern central a assumir la defensa de Llarena a Bèlgica

La formació taronja i els populars promouran accions en defensa del magistrat del Suprem a les Corts || Diverses associacions de juristes es desmarquen del comunicat de suport al jutge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de les associacions de jutges i fiscals van exigir al Govern espanyol que assumeixi davant de la justícia belga la defensa del jutge d’instrucció de la causa del procés, Pablo Llarena, alhora que PP i Ciutadans van mostrar el seu suport al magistrat i van criticar la posició de l’Executiu davant del cas. La vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, va assegurar divendres que l’Executiu defensarà la jurisdicció d’Espanya en la demanda civil contra Llarena de l’expresident Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que van fugir amb ell a Bèlgica, però va deixar clar que l’empara legal i el suport al jutge, que ha de comparèixer el dia 4 de setembre, correspon al mateix Poder Judicial.

En un comunicat conjunt, l’Associació Professional de la Magistratura, Associació Judicial Francisco de Vitoria, Fòrum Judicial Independent, Associació de Fiscals i Associació Professional Independent de Fiscals, i del qual es van desmarcar Jutges per la Democràcia (JpD) i Unió Progressista de Fiscals (UPF), acusen l’Executiu d’“abandó de funcions”. Van exigir al Govern central que assumeixi la defensa de Llarena davant de la justícia belga alhora que van defensar la integritat dels jutges espanyols, la independència del poder judicial i la immunitat de la jurisdicció espanyola, que no pot ser fiscalitzada pels tribunals d’un país estranger “valent-se a més de cursos que incorren en clar frau de llei”.

Les associacions acusen Sánchez d’“abandó de

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, va afirmar que “Pedro Sánchez és el millor advocat de Puigdemont contra el jutge”. Així mateix, va anunciar que el seu partit promourà accions de suport a Llarena al Congrés, al Senat i al carrer. La portaveu de Cs a l’ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, va assegurar que el seu partit està “molt decebut” amb el Govern per “no prestar defensa” al jutge Llarena a Bèlgica, assumpte pel qual exigiran una compareixença “immediata” a l’Executiu de Pedro

Sánchez

. Per la seua part, el líder de Cs, Albert Rivera, a través de Twitter va recalcar: “

abandona els qui defensen l’Estat a Catalunya.”

Segons l’alcalde, la policia va denunciar administrativament el grup, format per quatre vehicles, dos dels quals van fugir. “No permetrem que hi hagi aquest tipus de vandalisme de cara als nostres símbols i mobiliari urbà. Estem indignats”, va condemnar Gaseni.

Paral·lelament, Cs va denunciar a través de Twitter l’agressió a una dona als voltants del parc de la Ciutadella de Barcelona per retirar llaços grocs del carrer. La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, va demanar al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que “defensi milions de catalans que estan sent atacats pel separatisme i deixi de blanquejar els que trenquen la convivència a Catalunya”.

En una entrevista a l’ACN, Riera va advertir al president de la Generalitat, Quim Torra, que una nova convocatòria d’eleccions anticipades si no s’aproven els comptes “seria un acte de covardia”.

tracking