SEGRE

POLÍTICA

Mor el senador republicà nord-americà John McCain, excandidat presidencial el 2008

Un dia després que la seua família anunciés que havia decidit suspendre el tractament del càncer que l’havia allunyat de la política en els últims mesos

Mor el senador republicà nord-americà John McCain, excandidat presidencial el 2008

Mor el senador republicà nord-americà John McCain, excandidat presidencial el 2008EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El senador republicà nord-americà John McCain, que va ser el rival de l’expresident Barack Obama en les eleccions de 2008, va morir als 81 anys a causa d’un càncer cerebral, va informar la seua oficina.

McCain va morir envoltat dels seus éssers estimats a la seua casa a prop de Sedona (Arizona), un dia després que la seua família anunciés que havia decidit suspendre el tractament del càncer que l’havia allunyat de la política en els últims mesos.

"El senador John Sidney McCain III va morir a les 4:28 pm el 25 d’agost de 2018. La seua esposa Cindy i la seua família eren amb el senador quan va morir. En el moment de la seua mort, havia servit de forma fidel als Estats Units d’Amèrica durant seixanta anys", va indicar la seua oficina en el comunicat.

El president dels Estats Units, Donald Trump, que havia mantingut una tensa relació amb McCain en els últims anys, va lamentar la seua pèrdua en un tuit poc després de conèixer-se la notícia.

"La meua més profunda compassió i respecte per a la família del senador John McCain. Els nostres cors i les nostres oracions estan amb vostès!", va escriure Trump.

McCain va morir quatre dies abans del qual hauria estat el seu 82 aniversari, i hores després que la seua família anunciés que el veterà legislador havia "optat per interrompre el tractament mèdic".

La família va explicar que McCain havia "superat les expectatives de supervivència" l’últim any, però que "el progrés de la malaltia i l’avanç inexorable de la seua edat donen el seu veredicte".

Des que va ser diagnosticat el juliol de 2017 amb un agressiu tipus de càncer cerebral, McCain havia rebut tractament en el seu estat d’origen (Arizona), encara que va continuar durant mesos en la seua tasca legislativa i en contacte amb el seu equip a Washington.

Durant la seua carrera militar, McCain va combatre en la guerra del Vietnam, on va ser fet presoner durant cinc anys i va patir tortures.

Des de la seua arribada a la Casa Blanca, la relació de McCain amb Trump havia estat molt tensa, ja que l’influent senador no veia amb bons ulls gaires de les polítiques del mandatari ni la seua manera de gestionar les relacions exteriors.

Un dels episodis més tensos entre ambdós va ocórrer amb l’intent de derogació de la reforma sanitària impulsada per Obama, quan McCain va votar en contra dels esforços republicans, promoguts per Trump, per eliminar-la sense cap tipus de reemplaçament.

tracking