SEGRE

La Fiscalia investiga els Mossos per identificar persones que retiraven llaços

Lloc on suposadament can agredir una dona que retirava llaços grocs a Barcelona.

La Fiscalia investiga els Mossos per identificar persones que retiren llaços grocsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències d’investigació per la identificació per part els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de diverses persones que retiraven llaços grocs de l’espai públic en diversos municipis de la província de Tarragona.

En el seu escrit, la Fiscalia reclama al comissari en cap dels Mossos d’Esquadra que en el termini màxim de 15 dies li informi dels agents que van actuar, dels "motius concrets" que van portar a la intervenció realitzada, les diligències practicades i, en el seu cas, si les mateixes van donar lloc a la tramesa de denúncia a l’autoritat judicial o a la incoació d’expedient sancionador.

També requereix al comissari en cap dels Mossos que en el mateix termini informi a la Fiscalia sobre les "pautes o criteris d’actuació seguits pels funcionaris de l’esmentat cos policial amb relació a eventuals actuacions de retirada de simbologia partidista o reivindicativa de la via pública per part de particulars".

La Fiscalia també demana el cap dels Mossos que li remeti "puntual informe" de totes les actuacions que de la mateixa naturalesa siguin realitzades per la policia catalana en endavant i de les que fossin realitzades per la Policia Local i de les quals poguessin tenir coneixement.

Les identificacions de persones que retiraven llaços grocs d’espai públic es van produir aquest mes d’agost a les localitats tarragonines de Mora la Nova, Tivissa, Vandellós i l’Atmella de Mar. En el raonament d’aquests requeriments, la Fiscalia assenyala que el passat 22 d’agost el president de l’associació Impuls Ciutadà, José Domingo, va presentar un escrit en el qual, entre altres coses, es referia a una nota divulgada el 18 d’agost pel departament d’Interior de la Generalitat, en la qual s’informava de la identificació de "14 individus" a les localitats tarragonines de Mora la Nova, Tivissa i Vandellós com a "possibles autors de danys al domini públic".

També s’anunciava per part del departament d’Interior que "s’iniciaven accions per presumpta infracció greu de la Llei 4/2015 de seguretat ciutadana, que sanciona aquestes accions amb multes de 601 a 30.000 euros."

La Fiscalia afegeix que l’autor de l’escrit considerava que aquestes actuacions podrien resultar "arbitràries, mancats de fonament legal i discriminatòria per raó de la ideologia", pel que demanava que els fets fossin investigats per la Fiscalia. Assenyala també que a través d’informacions publicades en els mitjans de comunicació, la Fiscalia va tenir coneixement de la realització d’"actuacions de la mateixa naturalesa" a L’Atmella de Mar en la nit del 24 al 25 d’agost, realitzades per agents dels Mossos i de la Policia Local d’aquesta localitat tarragonina. Per això, pronuncia igualment un requeriment a l’alcalde de L’Atmella de Mar perquè també en el termini de quinze dies li informi dels agents de la policia local que van actuar en aquesta identificació, els motius de la intervenció, les diligències practicades i les eventuals denúncies o expedients derivats de les mateixes.

tracking