SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Salvini, investigat per arrest d'immigrants

Desembarquen a Itàlia els 138 migrants que quedaven a bord del vaixell de rescat italià ‘Diciotti’ al cap de 5 dies de bloqueig, que va motivar la investigació del primer ministre

Els 138 immigrants que encara quedaven al vaixell de rescat.

Els 138 immigrants que encara quedaven al vaixell de rescat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de la ciutat siciliana d’Agrigento (sud) ha obert una investigació contra el ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, pels delictes de segrest, arrest il·legal i abús de poder després d’haver retingut durant cinc dies més d’un centenar d’immigrants en un vaixell a Catània. El fiscal Luigi Patronaggio ha obert aquesta investigació després de conversar dissabte a Roma amb funcionaris del ministeri de l’Interior i membres de la Guàrdia Costanera sobre aquests eritreus a qui el líder de la ultradretana Lliga no va permetre baixar des que van atracar a Catània el 20 d’agost.

No obstant, el Govern d’Itàlia va autoritzar ahir el desembarcament dels immigrants del vaixell militar Diciotti després de cinc dies de bloqueig a Catània, una decisió que va motivar que la Justícia italiana hagi obert una investigació contra el líder de la Lliga. Els 138 immigrants que encara romanien a l’embarcació dels guardacostes van començar el desembarcament passada la mitjanit del 26 d’agost i un a un van anar baixant les escales fins arribar a terra.

Una vegada allà, van ser identificats per la policia local, que els va fer unes fotos acompanyades d’un número escrit en xifres negres i sobre un foli blanc, per a cada un d’ells. Es posa així fi a una situació que durava ja deu dies, des que el 16 d’agost el vaixell Diciotti es va fer càrrec de 177 immigrants en aigües de Malta, segons el Ministeri de l’Interior. Itàlia va exigir llavors a Malta que es responsabilitzés d’aquestes persones, però es va trobar amb la negativa de les autoritats malteses i, després de cinc dies d’espera, el ministre d’Infraestructures, Danilo Toninelli, va indicar al vaixell que podia dirigir-se a Catània. Però la decisió del desembarcament és competència del ministeri de l’Interior i Salvini no va consentir que aquestes persones baixessin a terra.

tracking