SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Borrell adverteix que la immigració ha obert “en canal” Europa

Considera que aquesta és “segurament” més greu que la crisi de l’euro || El ministre d’Exteriors torna a carregar contra el Govern italià per la seua eurofòbia

Imatge de diumenge del desembarcament dels migrants a bord del vaixell italià ‘Diciotti’.

Imatge de diumenge del desembarcament dels migrants a bord del vaixell italià ‘Diciotti’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge els migrants del Diciotti van passar el seu primer dia a terra després de cinc dies atrapats a la nau al port de Catània a causa de la negativa del Govern italià a permetre el desembarcament.

D’altra banda, tres agents de la Policia Nacional tenien previst finalitzar ahir a Malta les entrevistes per a la selecció dels seixanta immigrants de l’Aquarius que seran traslladats a Espanya.

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, va afirmar ahir que la immigració té “oberta en canal” Europa, la societat de la qual, segons el seu parer, “no està preparada per rebre una immigració de masses”.

Borrell creu que el problema de la immigració s’està magnificant i es transmet “por”, mentre que va acusar el Govern italià de mostrar una actitud “eurofòbica” i “refractària”. Així ho va mantenir en la inauguració a Santander d’un seminari a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

En aquest fòrum, el polític lleidatà, que és un habitual d’aquest curs, va opinar que es tracta d’una crisi, “segurament més greu” que la de l’euro ja que mentre que la monetària “s’arregla amb diners” i amb “alguns arranjaments institucionals” l’altra, la migratòria, “toca la naturalesa identitària” i l’“estructura mental” de tota una societat.

El ministre d’Exteriors va comparar l’actual onada d’immigració que viu Europa amb la que feia a finals de la Guerra Civil espanyola van viure pobles de França de 2.000 o 3.000 persones que “de la nit al dia” van rebre 200.000 i 300.000 refugiats. “Això sí que és una massa de migració”, va manifestar Borrell.

Quatre detinguts al ‘Diciotti’ per tràfic d’éssers humans Quatre dels rescatats pel vaixell de la Guàrdia Costanera italiana Diciotti van ser detinguts per un possible delicte de tràfic d’éssers humans. La Policia va detenir així tres ciutadans egipcis i un de Bangla Desh.

En concret se’ls imputen els delictes d’associació delictiva per al tràfic de persones, immigració il·legal, violència sexual i ingrés il·legal.

tracking