SEGRE

EUA POLÈMICA

Polèmica als EUA per la reacció a la mort de McCain

John McCain.

John McCain.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tíbia reacció del Govern del president dels EUA, Donald Trump, a la mort del senador republicà John McCain continua generant polèmica, després que la Casa Blanca es despertés ahir amb les banderes hissades al cap de poc més de dia i mig de dol.

Malgrat que la mala relació entre Trump i McCain era vox populi, les xarxes socials van reaccionar ahir amb una barreja d’estupefacció i indignació al fet que les banderes de la residència presidencial tornessin a onejar amb normalitat, després d’haver estat abaixades arran de la mort del senador dissabte passat.

Trump es va limitar a donar les condolences a Twitter sense voler considerar-lo heroi

El que és tradicional en el cas de la mort d’algú tan rellevant com McCain, veterà de la Guerra del Vietnam que va arribar a presentar-se a la presidència del país el 2008, és que les banderes onegin a mig pal fins que no tingui lloc l’enterrament. En el cas del republicà, el seu sepeli tindrà lloc el dia 2 de setembre.

The Washington Post havia informat, citant “empleats actuals i antics de la Casa Blanca”, que Trump havia rebutjat emetre un comunicat oficial en el qual es qualificava d’“heroi” el senador mort a causa d’un càncer cerebral, als 81 anys.

Un dels enfrontaments més notoris entre tots dos es va produir durant la campanya presidencial de l’any 2016, quan l’actual president va dir que no considerava McCain un heroi, ja que a ell li agrada “la gent que no es deixa capturar”, amb referència que el senador va sobreviure a cinc anys i mig de captiveri com a presoner de guerra.

L’única reacció oficial de Donald Trump a la mort de McCain va ser a Twitter, on va escriure una cita de condolença.

tracking