SEGRE

EUSKADI POLÍTICA

Urkullu demanarà un calendari per completar l'Estatut basc

Xifra en 37 les transferències pendents per consumar-lo

Iñigo Urkullu.

Iñigo Urkullu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lehendakari basc, Iñigo Urkullu, reclamarà avui dimarts al Govern central que les dos administracions estableixin un calendari per traspassar les 37 transferències pendents i completar, d’aquesta forma, l’Estatut de Gernika.

Iñigo Urkullu, que intervindrà al Palau de Miramar de Sant Sebastià després de la primera reunió del Consell de Govern un cop concloses les vacances, parlarà dels objectius del seu Executiu per al pròxim curs polític, entre els quals destaca el compliment del text estatutari en la seua integritat, amb el traspàs de totes les matèries pendents, incloses la d’institucions penitenciàries i la gestió econòmica de la Seguretat Social.

Precisament, al mes de setembre està prevista la primera reunió de la comissió bilateral per tal de poder fer efectiu el traspàs de les dos línies de ferrocarril d’Alonsotegi-Barakaldo i Bilbao-Basauri.

A més, es començaran els tràmits i converses amb les concessionàries de les autopistes A-68 i AP-1 per tal de començar els treballs per transferir els dos trams pendents.

L’Executiu basc exigirà, a més, que es realitzi un cronograma per materialitzar els traspassos. Quant a les matèries que veu prioritàries, creu que no hi ha problemes per traspassar la de presons, encara que va admetre que hi pot haver més entrebancs tècnics per materialitzar la de la Seguretat Social.

A més, el lehendakari posarà de manifest quines són les relacions amb l’Executiu de Pedro Sánchez, després que aquest retirés el recurs contra la llei d’abusos policials i que hagi iniciat el procés d’acostament de presos etarres.

Altres qüestions són la preparació de les directrius pressupostàries i la creació d’ocupació i reactivació econòmica, la política penitenciària, l’atenció a la immigració i la violència de gènere.

tracking