SEGRE

ALEMANYA POLÈMICA

Retiren per seguretat una estàtua d'Erdogan a la biennal alemanya

Imatge de la polèmica estàtua abans de ser retirada.

Imatge de la polèmica estàtua abans de ser retirada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats de Wiesbaden van decidir, per raons de seguretat i davant de la controvèrsia suscitada, retirar una estàtua daurada del president turc, Recep Tayyip Erdogan, erigida al centre d’aquesta ciutat a l’oest d’Alemanya en el marc d’un festival d’art.

L’efígie, d’uns quatre metres d’alt, dos tones de pes i descoberta dilluns a la nit a la plaça de la Unitat Alemanya, va ser retirada l’endemà, després que al voltant de l’estàtua s’haguessin congregat dimarts més de tres-centes persones entre partidaris i detractors del president turc.

“Després de les disputes verbals inicials progressivament van anar arribant a les mans. També es van veure armes blanques”, va citar el Wiesbadener Kurier a Oliver Franz, responsable de seguretat de Wiesbaden, present amb deu agents.

Berlín i Ankara viuen un període de tensió, en particular des que el Parlament alemany va reconèixer l’any 2015 com a genocidi les massacres contra els armenis comeses fa més d’un segle per l’imperi otomà i també després, amb el cop militar fallit a Turquia el 2016 al qual Erdogan va respondre amb una onada de repressió.

Segons Bild, Erdogan té previst realitzar al setembre una visita d’Estat a Berlín que el departament de premsa del Govern de la cancellera, Angela Merkel, no ha volgut confirmar de moment.

tracking