SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Almenys 640 nens han mort al Mediterrani des de l’any 2014

Quan demà es compleixen tres anys de la mort del petit Aylan a les costes turques || Save The Children demana més protecció per als menors migrants

Demà diumenge es compleixen tres anys de la mort del nen sirià Aylan a la costa turca.

Demà diumenge es compleixen tres anys de la mort del nen sirià Aylan a la costa turca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 640 nens migrants han mort al Mediterrani des de l’any 2014, segons va alertar ahir Save The Children, que va recordar el tercer aniversari, que es compleix demà, de la mort d’Aylan Kurdi, el nen sirià de tres anys del qual es va trobar el cos a la costa de Turquia, una imatge que va fer la volta al món. Des d’aleshores, segons l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), la xifra de nens ofegats no ha deixat d’augmentar i podria ser superior, ja que moltes de les desaparicions que es produeixen no estan certificades ni documentades. Save The Children va recordar que Espanya, amb el 42 per cent de totes les arribades durant l’any, ha rebut migrants per via marítima a l’agost en un volum que representa “més del doble que el de Grècia i més de quatre vegades el d’Itàlia”.

L’ONG va advertir que els nens migrants i refugiats, especialment els que viatgen sols, són els més vulnerables en aquests desplaçaments per mar i terra davant del risc de patir explotació, violència i tràfic de persones. “És necessari que el Govern lideri un canvi de polítiques migratòries que permeti als nens refugiats buscar protecció a Europa a través de vies legals. No podem permetre que més nens continuïn posant en risc la seua vida al mar o en mans de les màfies”, va reclamar el director de Save the Children, Andrés Conde. Així doncs, va recordar al Govern la necessitat d’establir vies legals i segures perquè els nens migrants i refugiats puguin sol·licitar asil als països d’origen o trànsit, “de manera que s’eviti que hagin de posar en risc les seues vides al mar”.

Save The Children diu que els nens, especialment si viatgen sols, són els més vulnerables

“La meitat de les persones que requereixen protecció internacional són avui nens; del que fem amb ells dependrà, en bona mesura, el futur tant dels seus països d’origen, si algun dia poden i volen tornar, com de les mateixes societats d’acollida”, va recordar Conde.

Ordenen reobrir la causa per la mort de 15 persones a TarajalLa Secció VI de l’Audiència Provincial de Cadis amb seu a Ceuta ha ordenat per segona vegada la continuació de la causa relacionada amb la mort de quinze migrants el 6 de febrer del 2014 a la platja de Tarajal (Ceuta) per, almenys, intentar practicar la testifical de dos supervivents localitzats a Alemanya. A més, critica la jutge d’instrucció que descartés intentar prendre declaració a aquests migrants. Així doncs, ha estimat el recursos d’apel·lació interposats per quatre organitzacions socials contra la interlocutòria dictada el 26 de gener per la titular del Jutjat d’Instrucció número 6 que va ordenar el sobreseïment lliure de les actuacions relacionades amb aquesta causa. Es va obrir fa gairebé quatre anys, quan un nombre “indeterminat” de migrants d’origen subsaharià va pretendre accedir a territori espanyol vorejant l’espigó marítim fronterer i van morir quinze persones.

tracking