SEGRE

POLÍTICA ECONÒMICA

Economia només té clar que no apujarà l’IRPF a les rendes de fins a 60.000 €

Al negociar el pressupost amb Podem

Isabel Celaá, a la roda de premsa després del Consell de Ministres.

Isabel Celaá, a la roda de premsa després del Consell de Ministres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Pedro Sánchez va assegurar ahir després del Consell de Ministres que “no hi ha res fixat” en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) amb Units Podem, excepte que no s’apujarà l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) a rendes de 60.000 euros, “perquè afectaria les classes mitjanes”. També va posar èmfasi que el Govern i Units Podem estan “en un punt de trànsit” dins del que és el debat per definir uns comptes públics per a l’any que ve.

La ministra portaveu va apuntar que la resta de temes a tractar amb Podem, a banda d’aquest respecte a l’IRPF, estan “subjectes a la negociació pròpia”. “Som al principi del camí de la negociació i ja s’anirà veient”, va assenyalar.

Ciutadans asseguraque la ‘podemització’ de l’economia posa en risc el seu creixement

D’altra banda, la titular d’Hisenda, María Jesús Montero, va posar èmfasi en el fet que el Govern “havia deixat molt clara la seua posició des del primer moment que apujaria els impostos ni a la classe mitjana ni a la classe treballadora”. A més, va subratllar que les rendes superiors a 150.000 euros “evidentment” no pertanyen ni a les classes mitjanes ni a les classes treballadores.

Quant a les reaccions, el secretari general de Ciutadans (Cs), José Manuel Villegas, va criticar que el Govern parli de “negociació” amb Units Podem sobre els Pressupostos Generals de l’Estat quan és “incapaç” d’aprovar el sostre de despesa, que és un requisit previ.

Així mateix, Villegas també va assegurar que “la podemització de l’economia” que impulsa el Govern espanyol “posa en risc el creixement econòmic” i va considerar que no aconseguirà que s’aprovi al Congrés a causa de la “incapacitat” del PSOE d’aconseguir majories parlamentàries.

tracking