SEGRE

PARTITS

Milers d’alemanys participen en la marxa ultradretana de Chemnitz

Després de la mort el passat diumenge d’una persona presumptament en mans de dos immigrants

Milers d'alemanys participen en la marxa ultradretana de Chemnitz

Milers d'alemanys participen en la marxa ultradretana de ChemnitzEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos milers d’alemanys s’han sumat avui a la "marxa silenciosa" convocada pel partit ultradretà Alternativa per a Alemanya (AfD) a Chemnitz (est), després de la mort diumenge passat d’una persona, presumptament en mans de dos immigrants, van informar mitjans alemanys.

La protesta va engegar passades les 17.00 hora local (15.00 GMT) de forma pacífica i entre grans mesures de seguretat, per evitar incidents com els que s’han repetit en els últims dies en aquesta ciutat alemanya.

La manifestació està promoguda, a més de per AfD, pel moviment xenòfob Patriotes Europeus contra la Islamització d’Occident (Pegida) i a ella s’ha sumat a última hora el col·lectiu ultradretà local Pro Chemnitz, que va dissoldre la concentració que havia convocat una hora abans per afegir-se a la protesta principal.

La convocatòria de Pegida prova de recordar "tots els morts a causa de la multiculturització per força d’Alemanya" i de criticar la "política migratòria il·legal" vestint "preferiblement de negre", sense pancartes, i portant només banderes alemanyes i roses blanques "com a expressió de dolor".

Abans i després d’aquesta marxa estan previstes diverses contramanifestacions, la més gran d’elles organitzada per una aliança de 70 organitzacions sota el lema "Cor en lloc d’odi", i a la que s’han sumat polítics del Partit Socialdemòcrata (SPD), Los Verdes i La Izquierda.

Un grup de contramanifestants ha bloquejat part de la ruta de la marxa ultradretana i ha col·locat edicions de butxaca de la Constitució alemanya a terra.

La policia espera que en total més de 10.000 persones participin en aquestes manifestacions a Chemnitz i estima que poden tornar a produir-se incidents violents entre els seguidors en les diferents iniciatives.

La Policia de Saxònia ha demanat reforços a la Policia Federal per poder garantir la seguretat a la ciutat i evitar enfrontaments, especialment després de les crítiques rebudes en els últims dies per la seua falta de resposta davant de les caceres neonazis del passat cap de setmana i els posteriors incidents.

A la matinada de diumenge passat un alemany de 35 anys i origen cubà va ser acoltellat durant les festes de Chemnitz. Poc després es va arrestar dos persones en relació amb aquest assassinat, dos peticionaris d’asil de Síria i Iraq, que romanen en presó preventiva.

El mateix diumenge una marxa d’uns 800 d’ultradretans pel centre de la ciutat va protagonitzar persecucions contra vianants d’aspecte estranger, en qui diverses persones van resultar ferides, que el Govern alemany va condemnar i va titllar de "caceres d’odi".

tracking