SEGRE

POLÍTICA EUROPA

Màxima tensió a Alemanya per una nova marxa de neonazis

La policia ha de treballar de valent a Chemnitz per evitar xocs amb contramanifestacions d’esquerres || Amenaces i insults en un ambient hostil

Policies redueixen una de les persones que van participar ahir en les marxes a la ciutat alemanya de Chemnitz.

Policies redueixen una de les persones que van participar ahir en les marxes a la ciutat alemanya de Chemnitz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una multitudinària protesta ultradretana i diverses contramanifestacions van tensar ahir fins a l’extrem la ciutat alemanya de Chemnitz, una setmana després que la mort d’una persona –presumptament en mans de dos immigrants– desencadenés una cacera neonazi d’estrangers. Un gran desplegament policial va impedir que els sectors més violents d’un i un altre bàndol xoquessin de forma oberta durant la marxa ultradretana, encara que hi va haver llançaments d’objectes, escaramusses i un constant intercanvi d’amenaces i insults en un ambient molt hostil. “Diversos punts de Chemnitz estan carregats de tensió. El nostre operatiu ha hagut d’atacar en ocasions”, reconeixia la policia de Saxònia a Twitter.

Amb diversos milers de persones, la “marxa silenciosa” per les víctimes de la “multiculturització”, convocada pel partit ultradretà Alternativa per a Alemanya (AfD) i el moviment xenòfob Patriotes Europeus contra la Islamització d’Occident (Pegida), va patir contratemps des de l’inici. Les contramanifestacions van fistonar la protesta ultradretana al llarg de tot el recorregut i, malgrat que els seus organitzadors demanaven no respondre, molts dels seus integrants van cridar consignes com “Nosaltres som el poble”, “Lliure, social, nacional”, “Resistència”, “Estrangers, fora” i “Premsa mentidera”, a més de proferir insults i fer gestos obscens. Els serveis secrets alemanys havien advertit que en la protesta participarien neonazis i hooligans vinguts de tot el país i l’estranger. Des de les contramanifestacions es llançaven eslògans com “Nacionalisme fora dels caps”, “Nazis fora” i “Vosaltres vau perdre la guerra”, assaonats també d’insults i esbroncades.

tracking