SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIONS

May alerta que no cedirà davant un segon referèndum del Brexit

Reitera que no claudicarà davant les pressions de la Unió Europea

Theresa May

Theresa MayEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va assegurar ahir que no cedirà davant d’aquells que demanen la celebració d’un segon referèndum sobre el Brexit perquè suposaria una “traïció” a la democràcia. En un article que va sortir publicat ahir al Sunday Telegraph, la conservadora va reafirmar la seua posició en aquest extrem, contrària al fet que es torni a cridar a les urnes el Regne Unit en cas que no s’assoleixi un acord de sortida amb la Unió Europea (UE) o sotmetre a votació els seus termes.

Possibilitats que han anat cobrant força en els últims mesos i que defensen campanyes com The People’s Vote, que vol que diputats i activistes presentin una moció a la conferència anual del Partit Laborista, que se celebrarà aquest mes, per sol·licitar que la formació doni suport oficialment a una nova consulta.

A més a més, la primera ministra va afirmar que no claudicarà davant de la Unió Europea si Brussel·les prova de forçar la introducció de modificacions al seu pla per al Brexit que no vagin en l’“interès nacional”.

May va defensar la seua estratègia de sortida, coneguda com a pla de Chequers, i va opinar que des que es va presentar el mes de juliol passat s’ha produït un “progrés real” en les negociacions amb els Vint-i-set.

La premier va reconèixer, així mateix, que els pròxims mesos són “crucials” per “modelar el futur” del Regne Unit, però va declarar que té “clara” la seua missió de satisfer “la democràtica decisió del poble britànic” d’abandonar el bloc comunitari.

tracking