SEGRE

TRÀNSIT SINISTRE

Cinc víctimes mortals a l'encastar-se un autocar contra un pilar a Avilés

A més, una quinzena de persones van resultar ferides || L’autobús havia passat l’ITV al març i l’últim manteniment, el 19 dia d’agost d’aquest any

Efectius dels bombers, dels sanitaris i policies treballant al costat de l’autocar sinistrat prop d’un polígon d’Avilés.

Efectius dels bombers, dels sanitaris i policies treballant al costat de l’autocar sinistrat prop d’un polígon d’Avilés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un autobús de viatgers va impactar ahir frontalment contra un pilar d’un viaducte a la variant d’Avilés, sentit Oviedo, a Avilés, a l’altura de les obres del nou accés a un polígon, i va deixar cinc morts i setze ferits fins al moment.

Al lloc de l’accident van morir quatre persones, i una altra va morir durant l’evacuació a l’Hospital San Agustín. D’altra banda, una persona que es trobava en estat greu va ser traslladada a l’Hospital de Cabueñes i deu persones, ferides de caràcter lleu, van ser evacuades a l’Hospital San Agustín.

El bus comptava amb tots els sistemes de seguretat, segons va informar l’empresa de transport

L’accident va tenir lloc a les 13.40 hores a la variant d’Avilés, en direcció Gijón, a l’AI-81, quan un autocar que cobria la línia Cudillero-Avilés-Gijón es va encastar, per causes que es desconeixen, contra una columna de formigó.

Els treballs a la zona de l’accident per part dels efectius del Servei d’Emergències, de la Guàrdia Civil i la Policia van obligar a redirigir el trànsit. L’autobús, que oferia un servei del Consorci de Transports d’Astúries i operat per la companyia Alsa, va quedar completament encastat contra una columna de formigó, que va quedar incrustada gairebé fins a la tercera fila del vehicle.

Per la seua banda, l’empresa Alsa va assenyalar que l’autobús sinistrat estava dotat “dels sistemes de seguretat més moderns” i havia passat “favorablement” l’última ITV el mes de març d’aquest any i l’últim manteniment, el passat dia 19 d’agost.

D’altra banda, van assenyalar que el conductor, que segons alguns testimonis podria haver tingut un esvaïment, havia passat satisfactòriament l’últim reconeixement mèdic el mes d’abril passat. Finalment, la mateixa empresa va posar un telèfon d’atenció a disposició de les víctimes.

tracking