SEGRE

TRAGÈDIA INCENDI

Les flames arrasen el Museu Nacional del Brasil a Rio

Allotjava més de vint milions de peces || Encara no es poden calcular els danys produïts per aquest tràgic desastre

El Museu Nacional del Brasil a Rio de Janeiro durant l’incendi.

El Museu Nacional del Brasil a Rio de Janeiro durant l’incendi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un voraç incendi va destruir aquest diumenge el Museu Nacional del Brasil, situat a Rio de Janeiro, amb la qual cosa priva els brasilers de “dos-cents anys d’història”, tal com va lamentar el president del país, Michel Temer. L’incendi va començar cap a les 19.30 hora local de diumenge i fins a les 2.00 hores d’ahir els bombers no van aconseguir controlar-lo.

El polític va denunciar que es tracta d’una “pèrdua incalculable de dos-cents anys d’investigació i coneixement” i va considerar que es tracta d’“un dia tràgic per al país”. Per la seua part, el director de conservació del museu, Joao Carlos Nara, va titllar d’“irreparables” els danys causats per l’incendi, i va explicar que esperaven que finalitzés el període electoral per iniciar una sèrie de reformes i obres de preservació de l’edifici. “Era tot molt antic. El sistema d’aigua i el material, tot tenia molts anys. Hi havia amenaces constants”, va assegurar.

La Policia Federal del Brasil es va fer càrrec de les investigacions per aclarir les suposades causes de l’incendi que va calcinar la pràctica totalitat dels vint milions de peces de diferent temàtica que allotjava, entre les quals fòssils i mòmies d’incalculable valor.

tracking