SEGRE

POLÍTICA

Tardà: el referèndum no és una solució si no contempla la independència

En declaracions al Congrés abans de la Junta de Portaveus

Tardà: el referèndum no és una solució si no contempla la independència

Tardà: el referèndum no és una solució si no contempla la independènciaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Tardà, ha advertit avui que el referèndum d’autogovern a Catalunya que proposa el president del Govern, Pedro Sánchez, no serà una solució si no recull "l’anhel" dels catalans independentistes, que ha xifrat en un 50 % de la població.

En declaracions al Congrés abans de la Junta de Portaveus, Tardà ha assegurat que la solució per al conflicte a Catalunya és "un referèndum en el qual ambdues parts s’asseuen interpel·lades", tant els sobiranistes com els que no ho són.

Tardà ha reclamat a Sánchez "rigor intel·lectual i polític" perquè no utilitzi de manera "malintencionada" la lògica que ha reconegut en el propi Congrés, segons la qual si els independentistes no poden imposar la seua solució al 50% no independentista "de la mateixa manera, el 50% d’autonomistes no pot imposar la seua".

Pel que respecta a la invitació de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, comparegui en el Parlament, Tardà ha indicat que serà el Govern català el que haurà de prendre una decisió.

Però en tot cas, considera que "quan un creu que les seues posicions són legítimes i democràtiques ha d’expressar-les a tot arreu".

A més, ha instat a mantenir un diàleg "franc i sincer" que tingui per objectiu una resolució democràtica del problema, i s’ha mostrat convençut que n’hi haurà sempre que es "jugui net des del punt de vista intel·lectual i polític", com li ha demanat Sánchez.

"La lògica de Sánchez no pot ser de posar i treure", ha insistit per tornar a reclamar una solució que compta amb la meitat de població independentista.

tracking