SEGRE

PANORAMA

Torra afirma que anirà “fins al final” i que el límit el fixarà el Parlament

Considera que l’independentisme té “prou majoria social” || Josep Rull descarta desobeir i Carles Puigdemont parlarà del procés a Holanda a l’octubre

Inauguració de la plaça U d'Octubre a Juneda

El president Torra inaugura la plaça U d'Octubre a JunedaSEGRE Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que arribarà “fins al final” i que el límit el fixarà el Parlament, que és l’única institució a la qual deu “lleialtat”. Així mateix, en una entrevista a TV3, el cap de l’Executiu va qualificar de “farsa instruïda des del Govern espanyol” el procés judicial contra els líders independentistes al Tribunal Suprem, alhora que va insistir que “qualsevol sentència que no sigui absolutòria, serà injusta”. En aquest sentit, va vaticinar una “mobilització permanent” com la del 2010 per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut en cas que els processats acabin finalment condemnats per rebel·lió, sedició i la resta de delictes que se’ls imputen. Així, va apel·lar a la capacitat de “sacrifici, resistència i tenacitat” de la ciutadania de cara als esdeveniments judicials dels pròxims mesos.

D’altra banda, Torra, que va insistir en la relació bilateral amb l’Estat, i va defensar que els independentistes tenen “majoria social suficient”. “Em nego a acceptar que no tinguem la majoria”, alhora que va asseverar que els partits unionistes aglutinen únicament entre el 30 i el 35 per cent del suport dels catalans. D’altra banda, el conseller cessat Josep Rull va dir ahir, en declaracions al diari Ara des de Lledoners, que “no té sentit” insistir en la desobediència. Per la seua part, ahir es va saber que Carles Puigdemont parlarà del procés el 2 d’octubre a Amsterdam en una conferència.

D’altra banda, la portaveu d’ERC, la lleidatana Marta Vilalta, va indicar ahir que la formació ha consensuat amb JxCat i el Govern català el contingut de la conferència que pronunciarà avui el president Torra al Teatre Nacional per donar inici al curs polític. El cap de l’Executiu va dir ahir que, amb aquest discurs, espera que l’independentisme “reprengui la iniciativa”.

Bèlgica torna a ajornar l’entrega de Valtonyc

La justícia belga va decidir ahir ajornar de nou la decisió sobre l’entrega del raper mallorquí Valtonyc a Espanya per al compliment de la condemna per enaltir el terrorisme i injuriar el rei. La defensa del músic es va mostrar “satisfeta” amb la decisió i va assegurar que la Fiscalia de Bèlgica no aprecia delicte de terrorisme en els fets imputats.

tracking