SEGRE

POLÍTICA

Torra està obert a anar al Congrés, però el Govern exigeix més detalls

Elsa Artadi ha assegurat que el president està obert i "no es tanca" a acudir al Congrés, encara que ha exigit conèixer "més detalls" sobre quina és la proposta al respecte de la presidenta de la Cambra Baixa

El president de la Generalitat, Quim Torra.

Torra veuria "raonable" aparcar l'1-O si se celebrés un referèndum acordatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha assegurat avui que el president català, Quim Torra, està obert i "no es tanca" a acudir al Congrés, encara que ha exigit conèixer "més detalls" sobre quina és la proposta sobre això de la presidenta de la Cambra Baixa, Ana Pastor.

La presidenta del Congrés ha iniciat avui el curs polític amb una invitació al president Torra perquè vagi a la Cambra Baixa a explicar els seus posicionaments polítics, escoltar els d’altres partits i dialogar dins de la legalitat de la Constitució.

El dia en què Torra pronuncia una conferència en el Teatre Nacional de Catalunya sobre el rumb polític per als propers mesos i els plans per desplegar el seu projecte independentista, Pastor ha instat Torra que vagi al Congrés perquè és en les institucions "on ha de parlar".

En la roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu del Govern, Artadi ha explicat que el govern català únicament ha tingut coneixement del "titular" de Pastor: "No sabem si la idea és que hi hagi un monogràfic sobre la situació catalana, sobre les demandes dels catalans, però també la falta de democràcia, la vulneració de drets o la repressió".

A l’espera de conèixer llavors "més detalls" sobre això i estudiar llavors la postura definitiva, Artadi ha deixat clar que el Govern no es tanca que Torra vagi al Congrés. "Veurem què volen proposar. Estem oberts perfectament a escoltar tot el que sigui debat i diàleg", ha asseverat.

Si bé d’una banda s’ha mostrat prudent en recordar que aquesta proposta "ve del PP" i que "qui està en el Govern és el PSOE", per la qual cosa "cal veure què pensa el Govern i quina proposta tenen", ha suggerit també que "si el PP fa canvis (en la seua actitud cap a l’independentisme), serà molt benvingut sempre".

Artadi ha rememorat el precedent de 2017, quan el llavors president català Carles Puigdemont es va plantejar comparèixer davant del Congrés dels Diputats, però "en el seu moment no hi va haver acord perquè es va voler portar una comissió d’assumptes autonòmics".

"La pregunta és: estem en la mateixa situació i la voluntat és tornar a recórrer el debat en el qual es fa veure que es vol fer aquest diàleg, però no hi anem i llavors se’ns acusa de no voler dialogar?", ha avisat Artadi, que ha dit que, si es tracta d’aquesta mateixa intenció, serà una proposta "estèril".

En tot cas, ha insistit que el Govern "no pot dir no d’entrada" i espera, "sense apriorismes", de conèixer els "detalls" de la proposta de Pastor.

tracking