SEGRE

POLÍTICA

Iglesias veu "molt difícil" mantenir el suport al Govern si s'aplica el 155

Veu "una barbaritat" que hi pugui haver condemnes per rebel·lió o sedició als líders independentistes

Iglesias, obert a presentar una altra moció de censura si Sánchez fracassa

Iglesias, obert a presentar una altra moció de censura si Sánchez fracassaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, entén que seria "molt difícil" mantenir el suport al Govern si Pedro Sánchez decidís aplicar de nou l’article 155 de la Constitució a Catalunya i veu "una barbaritat" que hi pugui haver condemnes per rebel·lió o sedició els líders independentistes.

En una entrevista a l’agència EFE, coincidint amb la seua reincorporació a la política, el líder de Podemos assegura, no obstant, que "per sort hem sortit de l’escenari d’aplicació del 155, encara que a alguns del PP i Ciutadans els agradaria tornar-hi".

"No estaríem a favor de nou de l’ús de l’article 155", afirma Iglesias, qui recorda que "fa poc més d’un any Margarita Robles (avui ministra de Defensa) deia que mai no donaria suport a l’aplicació del 155. Això no ha ajudat Espanya, ni Catalunya i continuem apostant pel diàleg".

Iglesias entén que "hi ha coses que han canviat a Catalunya" des de la moció de censura del mes de juliol. "Per començar, les forces polítiques que es van comprometre en l’unilateralisme han participat en un canvi de Govern a Espanya. I crec que no estan en una estratègia unilateral, malgrat que es diguin moltes coses." "Estem en una fase en la qual de vegades es diuen coses que contribueixen a crear tensió, però crec que en la via dels fets estem en un altre escenari, en el que s’ha normalitzat que l’administració catalana i la de l’estat demanen reunir-se i tenir una relació assenyada", assenyala.

La seua tesi és la de "no tirar llenya al foc", encara que "són enormement irresponsables algunes declaracions del senyor Torra i també la baralla per l’espai de l’extrema dreta que estan tenint PP i Ciutadans".

"Veure a Albert Rivera, que fa temps volia ser president del Govern, com a cap dels encaputxats, o que hi hagi hagut situacions de violència contra periodistes en manifestacions convocades per Ciudadanos, no contribueix a una solució dialogada", assegura Iglesias.

El líder de Podemos manté la proposta d’un referèndum pactat, però amb la diferència de què vol que Catalunya es quedi a Espanya, i accepta un diàleg per arribar a un punt d’acord entre els qui rebutgen aquesta consulta i els qui defensen la independència. "Cal reconèixer la legitimitat de totes les posicions polítiques i buscar un acord", diu.

tracking