SEGRE

POLÍTICA

Interior envia a 600 antiavalots de la Policia a Catalunya per la Diada i l'1 d'octubre

Es tracta d’entre 10 i 12 grups integrats cada un per 50 agents procedents de diferents diferents prefectures

Furgons de la Policia Nacional, al costat de l’antic govern militar, davant del col·legi Lestonnac.

Furgons de la Policia Nacional, al costat de l’antic govern militar, davant del col·legi Lestonnac.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de l’Interior ha iniciat el reforç policial a Catalunya amb la tramesa de forma escalonada d'uns 600 efectius de les unitats d’intervenció policial, els antiavalots, en la setmana prèvia a la celebració de la Diada i l’anunci de mobilitzacions independentistes a la tardor.

Fonts policials asseguren a Efe que es tracta d’entre 10 i 12 grups d’UIP -integrats cada un per 50 agents- procedents de diferents diferents prefectures i la missió dels quals és la custòdia d’edificis públics i el suport als Mossos d’Esquadra en seguretat ciutadana.

Les fonts consultades han assenyalat a Efe que el trasllat d’aquests agents ha començat aquesta setmana i que ja es troben a Catalunya efectius procedents de Galícia allotjats a la caserna militar de Bruc. S’hi afegiran en els propers dies més antiavalots que també reforçaran als cent agents dels dos grups d’UIP que la Policia té de forma permanent a Catalunya.

Precisament ahir el Ministeri de l’Interior va ordenar suspendre fins el 15 d’octubre la sortida de Catalunya de 300 guàrdies civils que tenien previst abandonar aquesta comunitat per incorporar-se de nou a les seues destinacions. L’ordre, publicada ahir al Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil, esgrimeix que "per necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre de l’any, als llocs actuals de destinació, es requereix que romangui en el mateix fins el dia 15 d’octubre".

Aquests agents continuaran per tant a Catalunya durant les properes setmanes en què hi ha previstes mobilitzacions de les forces independentistes amb motiu de l’aniversari del referèndum declarat il·legal de l’1 d’octubre.

tracking