SEGRE

El Govern assegura que hi haurà un canvi significatiu per a Catalunya en els pressupostos

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.

El Govern assegura que hi haurà un canvi significatiu per a Catalunya en els pressupostosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha assegurat aquest dijous que en els pressupostos generals de l’Estat per al 2019 inclouran un "canvi significatiu" en la inversió pública a Catalunya, ja que el compromís del Govern és complir amb el que diu l’Estatut d’Autonomia en aquesta matèria. En una entrevista ea TVE, Batet ha garantit aquest canvi que el PSOE ja reclamava des de l’oposició i ara ha "reiterat" des de l’Executiu. "El nostre compromís és complir amb l’Estatut d’Autonomia", ha afirmat Batet, amb referència a la previsió d’inversions públiques que preveu aquest text.

Batet ha explicat que el Govern ha intensificat les negociacions per aconseguir els suports per aprovar els pressupostos de 2019 i hi ha una "interlocució fluida" per part de les ministres d’Hisenda -María Jesús Montero- i d’Economia -Nadia Calviño-, i del president de l’Executiu, Pedro Sánchez, amb els grups parlamentaris que veuen "amb més predisposició".

A més, ha advertit que de no aprovar-se el nou camí d’estabilitat els pressupostos podrien aprovar-se igual, però sense aprofitar l’oportunitat que dóna la UE d’incrementar el dèficit en cinc dècimes, la qual cosa afectarà "majorment" a les comunitats autònomes i la Seguretat Social, que quedarien amb dos dècimes menys cada una.

tracking