SEGRE

POLÍTICA ORGANITZACIÓ

La dimissió de Xavier Domènech, un problema per a Podem i comuns

Jéssica Albiach guanya enters com a futura presidenta del grup parlamentari || Ada Colau defensa ara el repartiment de responsabilitats orgàniques

L’exlíder d’En Comú Podem Xavier Domènech.

L’exlíder d’En Comú Podem Xavier Domènech.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dimissió de dimarts de Xavier Domènech ha abocat Pablo Iglesias i Ada Colau a redefinir lideratges a Catalunya en Comú i Podem, a pocs mesos de les eleccions municipals, en les quals l’alcaldessa es juga la reelecció, mentre cobra força el nom de Jéssica Albiach com a presidenta del grup parlamentari.

Domènech, no sense certes pressions, va aglutinar en la seua persona funcions crucials per als comuns i Podem a l’assumir el lideratge dels dos partits, però a més era l’home de confiança de Pablo Iglesias a Catalunya i el pont natural entre els dos partits, i entre Madrid i Barcelona. La seua dimissió de tots els seus càrrecs orgànics i de l’acta de diputat al Parlament obre un període ple d’incògnites i d’incerteses en un context polític molt concret, una etapa que passa primer per redefinir els lideratges.

De moment, Colau assumirà en solitari el lideratge del partit com a coordinadora general només de forma “temporal”, ateses les seues obligacions i responsabilitats com a alcaldessa, fins que es nomeni un nou coordinador general en substitució de Domènech.

El que sí que està “completament descartat”, segons els comuns, són unes noves primàries, ja que Catalunya en Comú va celebrar fa tot just dos mesos aquest procés en el qual Colau i Domènech van ser elegits colíders dels comuns.

“En les pròximes reunions d’executiva i del consell nacional decidirem, però ens donarem un temps per substituir Xavier Domènech”, va dir ahir Colau, que va advocar per “repartir responsabilitats”. En aquest sentit, va defensar que “la persona que assumeixi més funcions de coordinació en el partit no ha de ser la mateixa que presideixi el grup parlamentari”, com sí que succeïa fins ara amb Domènech.

D’altra banda, els adversaris polítics de Domènech van assegurar que trobaran a faltar la seua presència i el seu tarannà polític.

Inés Arrimadas, per exemple, va destacar que “és una persona amb qui es podia dialogar perfectament des de la total discrepància”.

A l’abril, Domènech va ser elegit secretari general de Podem amb el 72% dels vots.

tracking