SEGRE

POLÍTICA ESPANYA

Rivera pressiona Susana Díaz i amenaça de deixar-la sola i forçar eleccions

L’andalusa el qualifica de “desequilibrat”

Albert Rivera ahir, atenent els mitjans a Còrdova.

Albert Rivera ahir, atenent els mitjans a Còrdova.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, amenaça ara de deixar sola la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, obligant-la a convocar eleccions anticipades. No obstant, Rivera manté l’esperança que “el PSOE-A rectifiqui i compleixi l’acord” per respecte als andalusos.

Rivera va defensar que la seua formació ha lluitat a Andalusia per “suprimir l’impost de successions que es va acabar aconseguint i ha beneficiat 138.000 andalusos en aquest temps i ho farà en els propers anys”. Va apuntar que “aquest exemple d’Andalusia i de Múrcia” el vol “estendre a tot Espanya”. També va afirmar que “si en qualsevol moment Susana Díaz rectifica” i diu que “complirà l’acord” amb Cs, no hi haurà “discussió ni debat” i “s’acabarà la legislatura, fins a l’últim dia”, convocant-se “eleccions per a la data que toqui”.

Susana Díaz assegura que Rivera està “desequilibrat” per la seua cursa contra el popular Pablo Casado

Així mateix, espera que el PSOE “rectifiqui” en assumptes de l’acord en els quals la seua formació creu que existeixen incompliments i va advertir que, si no ho fa, “prendrà una decisió” per responsabilitat.

Per la seua part, el PSOE-A va considerar que Cs han decidit convertir-se en un “factor d’inestabilitat” a la comunitat i “abocar” a unes eleccions anticipades. A més, la presidenta de la Junta, Susana Díaz, va assegurar que veu Rivera “desequilibrat”, una cosa que, per a ella, es justifica en la cursa del de Cs amb Pablo Casado, el líder estatal de PP, “per veure qui dels dos està més a la dreta”. També va insistir que en els propers dies “no perdré ni una oportunitat de millorar la vida de la gent” i que la data de les eleccions autonòmiques “es decidirà aquí, a Andalusia, i no fora d’aquesta terra”.

tracking