SEGRE

TRIBUNALS JUDICIS

Va tirar una nadó per la finestra perquè tenia "la llavor del mal"

Al·lega a Vitòria un greu brot psicòtic

Imatge de l’acusat en el judici celebrat ahir a Vitòria.

Imatge de l’acusat en el judici celebrat ahir a Vitòria.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acusat d’assassinar una nadó de disset mesos a la qual va llançar per una finestra a Vitòria va assegurar ahir que va veure en ella la “llavor del mal” i que va actuar “alienat”, mentre que la mare de la petita, que suposadament també va intentar matar, va dir que l’home va actuar així perquè es va negar a tenir sexe amb ell.

Durant la declaració en el judici que es va celebrar a l’Audiència d’Àlaba, l’acusat, Daniel Montaño, va afirmar que “havia de fer-ho”, que era un “treballador de llum” i havia de protegir la humanitat davant de la “foscor”.

En aquest tribunal amb jurat una de les qüestions que s’han de determinar és, si com va argumentar la defensa, l’acusat va actuar sota els efectes d’un brot psicòtic per la greu esquizofrènia paranoide no diagnosticada que patia o si, com va dir ahir l’advocat de l’Asociación Clara Campoamor, que exerceix l’acusació popular, tal alienació és un “simple acte de teatre” per modular la pena.

El processat va reconèixer haver llançat la nadó per la finestra del balcó mirador de la casa, i per això totes les acusacions sol·liciten la presó permanent revisable després de vint-i-cinc o trenta anys a la presó.

tracking