SEGRE

VÍDEO. Pluges torrencials inunden carrers i el metro a Barcelona

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pluges torrencials caigudes aquesta matinada han deixat 70 litres per metre quadrat al barri del Raval, més de 570 llamps i han inundat 4 estacions del metro de Barcelona, informen Meteocat i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). A causa de les pluges, l’andana de Poble Sec de la L3 en direcció a Zona Universitària es troba fora de servei i els trens no paren a l’estació Paral·lel de la mateixa línia, informa TMB.

Així mateix, s’ha tancat el vestíbul de l’estació de Liceu de la L3 i l’accés de Riera Blanca de l’estació de Santa Eulàlia de la L1 i, per causes tècniques, l’interval de pas entre trens en la L1 és superior a l’habitual.

D’altra banda, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), aquesta matinada les tempestes han estat molt actives i en total s’han registrat 572 llamps a Catalunya, 134 d’ells al Barcelonès, la comarca amb més llamps registrats.

El xàfec al Barcelonès ha deixat quantitats de precipitació torrencials (superiors als 40 litres en 30 minuts), i ha afectat així mateix sobretot el nord de la comarca i el sud del Maresme. Per això, s’ha activat el pla Inuncat en la seua fase d’alerta en superar-se els 40 l/m2 a Barcelona, que han arribat als 70 l/m2 en mitja hora al Raval. En aquest sentit, Bombers de Barcelona ha realitzat 180 sortides aquesta matinada des que s’ha activat el pla d’emergències per inundacions, a les 4 de la matinada, fins les 7 hores, quan s’ha desactivat.

A més, hi ha hagut xàfecs forts i amb nombrosa activitat elèctrica en diversos municipis del Camp de Tarragona: en 30 minuts, s’han registrat 25 mm a Constantí, 28.6 mm a Mont-roig del Camp i 20,8 l/m2 en 30 minuts a Torredembarra. Igualment, bona part de les descàrregues elèctriques de les últimes hores s’han concentrat al Camp de Tarragona.

Pluges torrencials inunden carrers i el metro a Barcelona

VÍDEO. Pluges torrencials inunden carrers i el metro a BarcelonaEFE

tracking