SEGRE

CATALUNYA TEMPORAL

Carrers inundats, el metro afectat i arbres caiguts per la pluja a Barcelona

75 litres per metre quadrat en mitja hora

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La forta tempesta que va caure ahir de matinada a la ciutat de Barcelona va causar inundacions en alguns baixos i diferents afectacions al servei de metro.

A la capital catalana, els Bombers de Barcelona van fer 180 sortides des que es va activar el pla d’emergències per inundacions a partir de les quatre del matí. La majoria de les incidències, inundacions de carrers i baixos, filtracions en sostres, arbres caiguts i restes de contenidors per les voreres, es van concentrar a Sants Montjuïc, a l’Eixample i també a Sant Martí.

Les pluges excepcionals de Barcelona van deixar fins a 75 litres per metre quadrat en mitja hora al barri del Raval, on en total es van registrar 85,8 litres per metre quadrat. Altres valors destacats, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, van ser els 49 litres per metre quadrat en només 30 minuts a Badalona, els 28 a Mont-roig del Camp, els 21 de Torredembarra i els 23 de Gisclareny.

Els Bombers de la Generalitat van fer una trentena de sortides a la resta de Catalunya. Totes amb motiu de petites inundacions en baixos i també carrers de diferents poblacions. També van destacar els llamps que van fer caure arbres i van danyar algunes instal·lacions elèctriques. El telèfon d’emergències 112 va rebre, fins a les vuit del matí, 383 trucades, la majoria, un total de 312, provinents del Barcelonès.

Pel que fa a les diferents afectacions viàries, només es va produir el tall de l’A-7 a l’Hospitalet de l’Infant entre les tres de la matinada i les sis i mitja del matí com a conseqüència de la pluja, segons el Servei Català de Trànsit. En el conjunt del territori català es manté activa l’alerta Inuncat per les pluges i tempestes.

Un treballador del Teatre Victòria, al Paral·lel de Barcelona, traient aigua del recinte.

Un treballador del Teatre Victòria, al Paral·lel de Barcelona, traient aigua del recinte.EFE

tracking