SEGRE

BRUSSEL·LES IMMIGRACIÓ

El Consell d'Europa critica les devolucions en calent d'Espanya

També els Centres per a l’Estada Temporal d’Immigrants de Ceuta i Melilla || Salvament rescata 269 immigrants a l’Estret i 501 al mar d’Alborán

Grup d’immigrants rescatats per Salvament Marítim.

Grup d’immigrants rescatats per Salvament Marítim.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El representant especial del secretari general del Consell d’Europa per a la Migració i els Refugiats, Tomas Bocek, va criticar ahir en un informe la situació dels centres d’acollida de migrants de Ceuta i Melilla, després de la seua vista del mes de març passat, i va censurar les devolucions en calent.

“És necessari que les autoritats espanyoles garanteixin que els Centres per a l’Estada Temporal d’Immigrants (CETI) a Ceuta i Melilla tinguin els mateixos estàndards quant a condicions de vida, educació, assistència sanitària, idiomes i cursos de formació que tenen els sol·licitants d’asil a l’Espanya peninsular”, va insistir.

El secretari també va condemnar, en aquest sentit, les devolucions en calent que realitzen les autoritats espanyoles a la frontera amb les ciutats autònomes i la dificultat dels subsaharians per accedir a Espanya de forma legal.

L’informe afirma que la Guàrdia Civil “no tracta de comunicar-se amb els migrants que aconsegueixen accedir a les ciutats autònomes”. “Per tant, els estrangers no expressen cap sol·licitud de protecció internacional durant o després de creuar les tanques. Poc després de rebre assistència de la Creu Roja, són tornats al Marroc a través de portes especials al llarg de la frontera, però separada dels passos fronterers”, relata.

“Els estrangers no poden tenir accés a un intèrpret, a un advocat o a oficines d’asil situades en els passos fronterers. A més, es tornen al Marroc sense haver estat identificats o registrats”, recalca. Així mateix, Bocek va recordar que la Guàrdia Civil encara no ha estat dotada d’un reglament exacte i concret per examinar els estrangers que creuen la frontera a Melilla i Ceuta que contingui “directrius sobre la identificació de les persones que necessiten protecció internacional i sobre les mesures necessàries per garantir el seu accés a un procediment d’asil just i eficaç”.

Salvament Marítim i Guàrdia Civil van rescatar ahir un total de 269 immigrants en cinc pasteres en aigües de l’Estret de Gibraltar, i 501 persones i cinc de morts al mar d’Alborán, on es van detectar fins a dotze pasteres dimecres a la matinada.

tracking