SEGRE

El Govern garanteix que no posarà en risc el contracte amb l'Aràbia Saudita

La secretària d'Estat de Comerç, Xiana Méndez.

El Govern garanteix que no posarà en risc el contracte amb l'Aràbia Saudita

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d’Estat de Comerç, Xiana Méndez, ha garantit aquest divendres que el Govern "en cap moment" no posarà "en risc" el contracte de 1.813 milions d’euros firmat amb l’Aràbia Saudita per a la construcció de cinc corbetes després que Espanya cancel·lés la venda de 400 bombes de precisió a aquest país. "Fins on jo sé, el contracte segueix vigent i la fabricació segueix endavant", ha assegurat Méndez en la seua compareixença davant de la Comissió de Defensa del Congrés per donar compte de l’informe de la venda d’exportació d’armes corresponent a l’any 2017. Més d’un miler de treballadors de la drassana de Navantia de San Fernando (Cadis) han tallat aquest matí el trànsit de l’autovia A-4 per expressar el seu temor que es cancel·li el contracte per a la construcció d’aquestes cinc corbetes.

La sospita que se suspengui aquest contracte s’ha estès entre la plantilla de la drassana després que aquesta setmana el Ministeri de Defensa confirmés que havia iniciat els tràmits per deixar de vendre 400 bombes a l’Aràbia Saudita.

L’Aràbia Saudita és el cinquè comprador més gran de material militar espanyol i de doble ús, amb una inversió de 270 milions d’euros l’any passat, el que va suposar el 6,2 per cent de totes les exportacions militars d’Espanya.

tracking