SEGRE

El jutge arxiva la denúncia a 14 identificats per treure llaços grocs

Segons el magistrat, no van cometre els delictes de danys al mobiliari urbà i furt que plantejaven els Mossos

Una persona retira llaços grocs.

El jutge arxiva la denúncia a 14 identificats per treure llaços grocsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat número 1 de Falset (Tarragona) ha arxivat la denúncia dels Mossos d’Esquadra contra 14 persones identificades a Móra d’Ebre (Tarragona) per treure llaços grocs de nit i amb el rostre tapat. Segons la interlocutòria que ha fet pública el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els 14 identificats la matinada del passat 17 d’agost no han comès els delictes de danys al mobiliari urbà i furt, com plantejava la policia catalana. Als identificats els van confiscar plànols i instruccions, recorda el jutge, però "resulta evident la total absència de l’ànim de lucre en relació amb el delicte de furt imputat". "És de públic coneixement l’existència de grups de persones que, en el marc de la situació política existent a Catalunya, vindrien col·locant i traient diversos signes i símbols polítics", agrega el magistrat. I encara que "poden ser de propietat particular de persones o entitats concretes, obren amb finalitats molt diferents a l’obtenció d’un benefici o avantatge econòmic, element intencional del delicte que resulta bàsic per a la seua apreciació," fonamenta.

En relació amb el delicte de danys lleus, es tracta d’unes "esgarrapades efectuades sobre el rètol ubicat a l’entrada de Móra la Nova, així com el tall a les cordes del pal on es trobava alçada una de les banderes estelades sostretes". "Els danys constitutius de delicte són, segons reiterada jurisprudència, aquells que impliquen la destrucció parcial o total o la inutilització amb pèrdua d’eficàcia, productivitat o rendibilitat", argumenta el magistrat. Amb les fotos incorporades a l’atestat "no s’observa destrucció o inutilització del bé, per la qual cosa no existeix cap delicte de dany".

El jutge apunta que els fets poden "incardinar-se dins de les infraccions previstes en la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de Seguretat Ciutadana, l’aplicació de les quals no correspon a aquest Jutjat." Com "no apareix degudament justificada la perpetració dels delictes que han donat motiu a la formació de la causa", el jutge dicta el sobreseïment i arxiu|arxivament provisional.

La denúncia, desgrana el jutge, era pel furt d’una estelada penjada davant el pavelló firal (126 euros) i dos pancartes, una amb la llegenda "llibertat presos polítics" i una altra amb la representació d’una boca tapada a la façana de l’ajuntament. També una bandera estelada penjada en un pal de propietat privada ubicat al passeig Sant Isidre de Tivissa (122 euros) i dos pancartes, tres llaços grocs de plàstic i sis estendards a Vandellòs (110 euros).

Els danys eren al rètol ubicat a l’entrada de la localitat de Móra la Nova la llegenda de la qual resa "Municipi de la República Catalana", així com en el sistema de cordes del pal situat al pavelló firal, pendents de valoració pericial.

tracking