SEGRE

TRANSPORT

Els treballadors de Ryanair faran una vaga a nivell europeu a finals de setembre

Els treballadors de Ryanair faran una vaga a nivell europeu a finals de setembre

Els treballadors de Ryanair faran una vaga a nivell europeu a finals de setembreEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El personal de l’aerolínia de baix cost Ryanair secundarà una vaga l’última setmana de setembre a nivell europeu, convocatòria a la que estan cridats a afegir-se els treballadors d’Itàlia, Alemanya, Irlanda, Suècia, Holanda, Bèlgica, Portugal i Espanya.

Aquesta és la decisió que han pres els representants dels treballadors d’aquests països després de la reunió que han mantingut avui a Roma, van informar els sindicats italians Filt Cgil i Uiltrasporti en un comunicat.

El responsable de Vol d’USO Sector Aéreo, Ernesto Iglesias, ha explicat en un comunicat que la data exacta no ha estat decidida encara perquè els sindicats dels diferents països han d’"harmonitzar les diferents legislacions per trobar el dia" en el qual tots puguin coincidir.

La vaga, no obstant això, "es coneixerà abans del 13 de setembre, data límit de convocatòria per a alguns dels països", va prosseguir.

Aquesta aturada se celebrarà en protesta dels "greus inconvenients" que l’aerolínia està causant "a tot el personal europeu, impedint la llibertat sindical dels seus empleats, no reconeixent els drets salarials i assistencials, i utilitzant el personal de vol reclutat per agències d’administració estrangeres", assenyalen en la nota oficial.

Aquesta situació, afegeixen, està "causant competència deslleial salarial i una jungla de regles que no són admissibles a la Unió Europea".

Per això, Filt Cgil i Uiltrasporti demanen el reconeixement de les peticions legítimes del personal de Ryanair i un conveni col·lectiu digne, que reconegui els drets dels treballadors.

El responsable de Vol d’USO Sector Aéreo va argumentar que aquestes aturades per part de la plantilla de Ryanair tindran lloc després que la companyia hagi ignorat, després de mesos de negociacions i reunions, la llei laboral de cada país en el qual opera.

"Al contrari, ha seguit amb la política de fustigació a la plantilla que ha estat el seu segell per dècades en el tracte als treballadors", va valorar.

Va criticar que l’aerolínia hagi enviat recentment als treballadors una sèrie "de cartes intimidatòries per haver exercit el dret a la vaga i amenaces amb no cobrar un plus d’assistència per la qual cosa ha estat l’exercici de vaga i no una falta justificada".

I va reconèixer que aquestes noves mobilitzacions generen contratemps als viatgers però va justificar que "és necessari tallar el problema d’arrel perquè en el futur la companyia compleixi la legislació per a treballadors i usuaris".

La vaga de tripulants de cabina de Ryanair a Espanya, Portugal, Bèlgica i Itàlia dels passats 25 i 26 de juliol va afectar més de 100.000 passatgers, mentre que la de pilots del 10 d’agost a Irlanda, Suècia, Bèlgica, Alemanya i Holanda va suposar la cancel·lació de gairebé 400 vols i trastorns a 55.000 passatgers.

tracking