SEGRE

EUA POLÈMICA

Un alt càrrec anònim revela una conjura per frenar Donald Trump

I destaca l’amoralitat del president

El president dels EUA, Donald Trump.

El president dels EUA, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un “alt càrrec” del Govern dels Estats Units va publicar ahir de forma anònima un article d’opinió al diari nord-americà The New York Times en el qual revelava una “resistència” dins de l’Administració per frenar els impulsos del president, Donald Trump, en línia amb el que recull el periodista Bob Woodward al seu últim llibre i que cita fonts internes.

El diari explica que va decidir conservar l’anonimat del signant perquè és una persona pública i la seua tasca podria veure’s compromesa si surt a la llum la seua identitat. En aquest sentit, van considerar que el seu testimoni ofereix una “important perspectiva” per entendre els racons d’un Govern que sembla caòtic a ulls de l’opinió pública.

L’article explica que el president es deixa portar per impulsos que afecten la democràcia del país

A l’article, es parla d’una “resistència silenciosa” que intenta, des de dins del Govern, “frustrar part de l’agenda del magnat i les seues pitjors inclinacions”. “Jo sóc un d’ells”, conta aquesta persona, per a qui la primera obligació de tot funcionari passa per protegir els interessos del país per sobre dels del president.

“L’arrel del problema és l’amoralitat del president”, resa el text, en el qual es dóna compte d’“impulsos equivocats” i que en ocasions van “contra el comerç i contra la democràcia”. En aquest sentit, esgrimeix que Trump ni tan sols no mostra un mínim respecte per les polítiques i valors de la formació que el va aixecar al poder, el Partit Republicà.

La reacció de Donald Trump no es va fer esperar i va dir que considerava “covard” l’anonimat de l’article i va qüestionar la seua validesa. A més, va aprofitar l’oportunitat per criticar el diari novament dient que, “si jo no fos aquí, crec que ni existiria”.

tracking