SEGRE

Denuncien "irregularitats" en un màster de la ministra de Sanitat

La ministra de Sanitat, Carmen Montón.

Denuncien "irregularitats" en un màster de la ministra de SanitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, va obtenir un màster sobre estudis de gènere a la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid "ple d’irregularitats" en el curs 2010/2011, segons una informació que publica avui eldiario.es. D’acord amb aquest diari digital, Montón va superar amb nota la meitat de les assignatures del seu màster sense assistir a aquestes classes i sense tractar amb els professors; va pagar la matrícula tres mesos fora de termini, va començar el curs quatre mesos tard i "la data del seu títol oficial no coincideix amb la resta del seu expedient".

La ministra, llavors diputada del PSOE, va obtenir el seu títol a l’Institut Universitari dirigit per Enrique Álvarez Conde, avui imputat pel tracte de favor a Cristina Cifuentes i Pablo Casado.

En concret, sempre segons la versió d’eldiario.es, l’actual ministra de sanitat, Consum i Benestar Social va superar amb una nota mitjana de 8,43 un Màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere a la Rey Juan Carlos el curs 2010/2011, "malgrat que el va començar quan la meitat de les assignatures ja havien finalitzat". Llavors era diputada i portaveu d’Igualtat del PSOE. "Són sis matèries d’un total de 12 (més un treball final) en les que va treure tres excel·lents, un notable i dos aprovats sense tenir contacte amb els seus professors, com ella mateixa ha admès a eldiario.es".

Un d’aquests excel·lents va ser atorgat per Enrique Álvarez Conde, el director de l’institut que va organitzar els màsters de Cristina Cifuentes i Pablo Casado, i imputat en la investigació judicial d’aquests dos postgraus, afegeix la informació. Una altra de les seues professores i directora del màster era Laura Nuño, imputada també en el cas Cifuentes i que avui està citada a declarar al jutjat juntament amb Álvarez Conde i dos professores del tribunal que suposadament va avaluar el treball de Final de Màster de Cristina Cifuentes.

Dimarts passat 4 de setembre, eldiario.es va mantenir una reunió amb la ministra per obtenir la seua versió i en la mateixa va mostrar la documentació que guardava d’aquest curs. "A diferència de Cifuentes i Casado, Montón sí que va donar accés a revisar els papers i sí que compta amb una còpia del seu treball de final de màster". Va ser dirigit per Laura Nuño, tracta sobre reproducció assistida i la ministra conserva diferents versions d’aquest treball, que consta d’unes 50 pàgines.

La directora del màster diu que no hi va haver "cap" irregularitat

Laura Nuño, la que fos directora del màster que va cursar la ministra de sanitat, Carmen Montón, a la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid ha defensat avui que no hi va haver "cap" irregularitat en l’obtenció del títol i que la ministra ja va ensenyar el seu treball de final de màster (TFM).

Nuño estava avui citada|esmentada a declarar com a imputada pel 'cas màster' de l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes, si bé la seua compareixença s’ha posposat fins el proper 24 de setembre a petició del seu advocat. A la sortida dels jutjats madrilenys de Plaza de Castilla, l’exsubdirectora de l’Institut de Dret Púbic de l’URJC i directora del postgrau de la ministra ha fet unes breus declaracions als mitjans en les quals ha negat l’existència d’irregularitats en el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere, tal com afirma una informació que publica avui eldiario.es. 

tracking