SEGRE

POLÍTICA GOVERN

Sánchez diu voler establir les bases per a la “gran transformació” d’Espanya fins al 2030

El cap de l’Executiu celebra els cent dies a la Moncloa amb un discurs sense citar Catalunya ni els pressupostos || Afirma que els seus quatre “eixos” són “la coherència, el diàleg, l’ambició i el realisme”

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, amb socialistes asturians a Oviedo.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, amb socialistes asturians a Oviedo.PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va celebrar els primers cent dies a la Moncloa acompanyat pels socialistes asturians a la Festa de la Rosa d’Oviedo. En un discurs en què el cap de l’Executiu no va esmentar la situació política a Catalunya ni tampoc les negociacions per tirar endavant els seus primers pressupostos, Sánchez va assegurar que el seu mandat no és cap “accident” i va subratllar que en aquesta legislatura s’establiran les bases per a la “gran transformació” que exigeix Espanya d’aquí a l’any 2030. “El nostre horitzó és el 2030”, va assenyalar. El també secretari general del PSOE va explicar que els quatre “eixos” de la seua “manera de governar” són “la coherència, el diàleg, l’ambició i el realisme”, alhora que va recalcar que totes les seues actuacions seguiran regides pel principi de “justícia social”. D’aquesta manera, va manifestar que revertir les retallades en educació, potenciar l’anglès a les aules, reduir l’atur i la bretxa salarial, fomentar l’ocupació de qualitat o defensar una sanitat pública “digna i equitativa” seran alguns dels seus principals objectius.

D’altra banda, va denunciar que el Govern de Mariano Rajoy va deixar al darrere un “forat” a la Seguretat Social. En referència a aquesta qüestió, va defensar que “és possible tenir una Seguretat Social amb superàvit i unes pensions dignes d’acord amb l’IPC”, i es va mostrar convençut que “l’única formació política que ho pot garantir és el PSOE”.

El president asturià, el socialista Javier Fernández, es va absentar de la festa per un viatge a Saragossa

Sánchez també va vaticinar que Espanya mantindrà un creixement econòmic “robust” durant els pròxims mesos. A més, va indicar que l’Executiu preveu que se segueixi creant ocupació “amb intensitat”. En aquest sentit, va anunciar un pla de xoc contra la desocupació juvenil. “Els més joves necessiten el compromís del Govern d’Espanya i el tindran”, va remarcar.

En un altre ordre de coses, el president del Govern central va cridar a la mobilització dels socialistes davant les cites electorals locals, regionals i comunitàries de l’any que ve. En aquest sentit, va fer una crida als seus a sentir-se “orgullosos” perquè “l’únic país gran que compta amb l’esquerra governant és Espanya”. “Hem de ser conscients de l’enorme responsabilitat que tenim”, va manifestar. El gran absent d’aquesta cita dels socialistes asturians va ser el president del principat, Javier Fernández, que es va reunir a Saragossa amb altres dirigents autonòmics per parlar de temes d’interès comú.

Ciutadans dóna la legislatura per esgotada i demana eleccionsEl president de Ciutadans, Albert Rivera, va acusar ahir Sánchez d’“enganyar els espanyols”, ja que durant la moció de censura a Mariano Rajoy va prometre que convocaria eleccions “immediatament”, la qual cosa no ha arribat a fer. Rivera, que va qualificar la legislatura d’“esgotada”, va afirmar que, cada dia de govern socialista, “els separatistes i els populistes guanyen poder”. D’aquesta manera, el partit taronja va llançar a les xarxes l’etiqueta #100DíasSinRumbo per evidenciar que “el senyor Sánchez no ha fet res”, en paraules de la portaveu de la formació a l’ajuntament de Madrid, Begoña Villacís. Va lamentar que l’Executiu del PSOE hi hagi “podemitzat” l’economia i “apujat els impostos”. Així mateix, va advertir dels “perills” de tenir com a soci parlamentari Podem, una formació que va definir com “una sopa de sigles altament inestable que no compleix el programa ni el que diuen”.

tracking