SEGRE

Aragonès posa la llibertat de "presos i exiliats" com a "condició" al diàleg

L'ofrena floral al monument a Rafael Casanova.

Aragonès posa la llibertat de "presos i exiliats" com a "condició" al diàlegGovern de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern i adjunt a la Presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha posat avui la llibertat dels "presos polítics" sobiranistes i el "lliure retorn dels exiliats" com a "condició" per poder tenir un "diàleg sincer i honest" amb el Govern de l’Estat. Després de participar en la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova de Barcelona juntament amb la resta de membres del Govern, Aragonès ha fet una "crida a tota la ciutadania de Catalunya a sortir al carrer" en aquesta Diada "en defensa del país".

Segons Aragonès, la manifestació d’aquesta tarda convocada per l’ANC a l’avinguda Diagonal servirà, no només per "reivindicar la independència" de Catalunya sinó també per reclamar "la llibertat de tots els presos polítics i el lliure retorn dels exiliats".

El vicepresident de l’Executiu català ha advertit que aquesta llibertat és "una de les condicions" per mantenir un diàleg i una negociació amb l’Estat. "No tindria sentit que el Govern espanyol volgués afrontar un diàleg i una negociació a Catalunya amb els seus principals dirigents empresonats", ha recalcat. Per a Aragonès, "les dos parts han d’estar en igualtat de condicions a la taula", ja que "quan una part està a la presó, o es veu forçada a exiliar-se, o està amenaçada per constants iniciatives judicials que són clarament polítiques", no es pot parlar d’"igualtat de condicions". "Aquest és un requisit perquè hi hagi una negociació de fons. Continuem parlant amb el Govern de l’Estat, però està clar que el fet de poder arribar a una negociació honesta i profunda que permeti avançar té com a precondició que totes les parts puguin dialogar i escoltar en llibertat", ha insistit.

Aragonès ha reclamat "treure el conflicte polític dels tribunals i portar-lo a una mesa de negociació política", però per a això, ha apuntat, "s’hauria de demostrar que hi ha hagut un canvi de president i que el criteri és diferent". De moment, ha lamentat, no ha observat "canvis significatius" amb l’arribada de Pedro Sánchez a La Moncloa, però espera que "en les properes setmanes" pugui haver-n’hi.

Pere Aragonés (c) acompañado de Roger Torrent (d) y Sergi Crebià durante una ofrenda floral al monumento a Rafael Casanova en Barcelona con motivo de la celebración de la Diada de Cataluña.

Aragonès posa la llibertat de "presos i exiliats" com a "condició" al diàlegEFE

tracking