SEGRE

ESNOTICIA

El judici del procés, a finals d’any i Lesmes, contra tribunals europeus

El Tribunal Suprem vol els presos al banc dels acusats com abans millor || Veu d’“absoluta ignorància” dir que cap jutge pot decidir contra la voluntat popular

La fiscal general, Felip VI i la ministra de Justícia escolten el discurs de Carlos Lesmes (dret).

La fiscal general, Felip VI i la ministra de Justícia escolten el discurs de Carlos Lesmes (dret).CASA REAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, va carregar ahir contra els tribunals europeus que no han vist delicte de rebel·lió en els líders independentistes exiliats, mentre que la fiscal general de l’Estat, María José Segarra, va garantir el seu compromís amb la defensa de la llei, la Constitució i l’Estat de dret a Catalunya sense excepcions.

Així ho van dir a la solemne obertura de l’any judicial, un acte a Madrid amb la presència del rei en el qual va transcendir que el judici als líders independentistes pel procés per rebel·lió i malversació de fons públics començarà a finals d’any, un cas que el Suprem vol agilitzar al màxim. La justícia alemanya i la belga han complicat el procés als dirigents catalans a l’estranger, com Carles Puigdemont, i ahir Lesmes va carregar contra unes decisions que han generat, va dir, “greu incertesa” per interpretar “de forma unilateral” mecanismes jurídics autònoms com les euroordres.

La fiscal general de l’Estat diu que no cedirà a pressions per rebaixar les penes dels presos

“Quan la Constitució resulta colpejada no pot renunciar a defensar-se” ja que “l’Estat democràtic de dret no admet disgregacions entre llei i democràcia”, va subratllar Lesmes. En aquesta línia, es va dirigir als líders independentistes per advertir-los que el respecte a la democràcia va unit al respecte al dret i a les decisions judicials, que busquen “evitar el mal que suposa desmantellar ni més ni menys que tot un pacte de convivència intergeneracional”, com és la Constitució. Va assenyalar també que és d’“absoluta ignorància” dir que cap jutge pot decidir en contra de la voluntat popular.

En presència del rei Felip VI, de la cúpula fiscal i de la judicial representada pel president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes; la pràctica totalitat de membres d’aquest òrgan i de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, entre nombrosos representants públics, la fiscal general de l’Estat va assenyalar que “les legítimes aspiracions polítiques d’una part de la societat –que en aquests dies es reivindiquen especialment– han de ser encarrilades a través de l’ordenació jurídica”.

María José Segarra també es va referir a la tasca dels fiscals a Catalunya i va afirmar que serà “especialment ferm davant qualsevol intent de condicionar, personalment o professionalment, els que exerceixen les seues funcions en aquesta comunitat”; als quals mostra un suport “absolutament inequívoc”.

La fiscal: “Aspiracions legítimes”, però “sota la llei”La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, es va referir ahir de forma concreta a la situació a Catalunya durant el seu primer discurs formal amb motiu de l’acte d’obertura de l’any judicial i, en clara al·lusió a les “legítimes” aspiracions independentistes, va afirmar que la llei “mentre estigui en vigor” vincula a tothom i “no hi pot haver excepcions en aquesta regla perquè el contrari suposa la fallida de la mateixa democràcia”.

La fiscal general, Felip VI i la ministra de Justícia escolten el discurs de Carlos Lesmes (dret).

La fiscal general, Felip VI i la ministra de Justícia escolten el discurs de Carlos Lesmes (dret).CASA REAL

tracking