SEGRE

ESNOTICIA

Plantada de l'oposició a “una Diada excloent” i demana explicacions de les despeses públiques

Cs i PSC volen que el Govern expliqui quant costen les apps per comptar assistents

Rivera veu

Rivera veu "indecent" l'equidistància de Sánchez entre "colpistes i demòcrates"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ciutadans (Cs) i el Partit Popular plantaran avui els actes de la Diada al considerar que aquests estan dirigits només als independentistes. A més, PSC i Cs preguntaran al Govern de la Generalitat sobre el cost de les aplicacions utilitzades pels catalans per comptabilitzar els assistents als actes d’avui de la Diada. La formació taronja, de la mà del seu representant al Palament, Carlos Carrizosa, va mostrar ahir el seu rebuig davant del finançament d’aquesta eina per part del Govern català. “Demanarem per tota despesa que s’ha fet per muntar festes per al separatisme”, va expressar.

També va informar sobre l’acte paral·lel, organitzat pel partit, al qual assistiran el president, Albert Rivera, i la presidenta a Catalunya, Inés Arrimadas.

El PSC va reiterar la seua absència als actes d’avui ja que “el procés independentista ha volgut convertir la Diada de Catalunya en la Diada de l’independentisme”, i es va limitar a assistir a les tradicionals ofrenes florals al fossar de les Moreres, a Barcelona. Així ho va explicar ahir el líder dels socialistes a l’ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i va afegir: “Volem una Diada inclusiva, de tots, respectuosa, que sigui de suma i no de resta i divisió, que és la que planteja l’independentisme i el senyor Torra.”

Pablo Casado creu que es donen les circumstàncies per aplicar el 155

El líder del PP, Pablo Casado, va opinar ahir que estarà atent avui als successos i actes de la Diada de Catalunya, ja que el president Quim Torra està seguint “el mateix full de ruta que Carles Puigdemont” i s’estan tornant a donar les circumstàncies objectives per a un nou 155, una idea que també comparteix el líder de Ciutadans, Albert Rivera. El líder del PP va posar en relleu la “crispació” que, segons el seu parer, hi ha en aquest moment a Catalunya “per culpa dels independentistes”, i va afegir que el PP va deixar “molt clar que si es comet qualsevol il·legalitat cal tornar a aplicar el 155, restaurar la convivència, la prosperitat econòmica i restaurar la Constitució a Catalunya”. A més, el PP de Madrid va animar ahir els ciutadans a penjar avui banderes espanyoles amb l’objectiu d’“acompanyar els catalans”.

tracking