SEGRE

ESNOTICIA

Quim Torra insta els catalans a decidir entre “conformar-nos o resistir i avançar”

Insisteix en la República catalana pels “presos polítics, exiliats i perseguits per l’1 d’octubre” || El president advoca per combatre en defensa dels drets civils, socials i nacionals

Torra, durant el seu missatge institucional

Torra: "O resistim i avancem o ens conformem amb les injustícies, la por i la violència"Govern de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir al missatge institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya que avui, “com fa tres-cents anys, ens trobem en una cruïlla històrica per al nostre país” en la qual “hem de decidir si davant de les injustícies, les amenaces, la por, la violència, les presons i l’exili ens conformem o resistim i avancem”.

En aquest sentit, el president va assenyalar que al llarg de la història “cada vegada que hem caigut, ens hem tornat a aixecar i a posar en marxa” i va afegir que “ara ho fem en un combat democràtic i pacífic pels drets civils, socials i nacionals” per això, va dir, “ens tornem a aixecar sense abandonar mai les nostres banderes del diàleg, la pau i la paraula”.

A més a més, va fer una crida a “fer valer sempre la veritat i a desemmascarar la mentida quan sigui necessari” i a mantenir sempre “el tarannà i el somriure, malgrat els insults i les humiliacions”.

“Desitjo que visquem lliures, amb totes les conseqüències, i que només ens deguem a la consciència íntima de persones demòcrates i pacífiques”, va dir, i va instar tothom a defensar “encaridament i apassionadament” les llibertats democràtiques. Durant el missatge institucional, que aquest any es va fer des de la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat, Quim Torra va posar en relleu que tots els catalans “hem de trobar-nos en la defensa de la democràcia i llibertat”, perquè “són l’únic terreny fèrtil sobre el qual pot créixer el benestar, la justícia, el progrés, la qualitat de vida i la igualtat d’oportunitats”.

Finalment, el president Torra va insistir en el compromís del Govern català a fer efectiva la República. “Una República compartida que ha de ser de tots els catalans”, va assenyalar el president, i va assegurar que “ho farem per tots els presos polítics i exiliats del nostre país i per tots aquells que són perseguits per defensar la llibertat de Catalunya i haver donat la paraula al poble en el referèndum d’autodeterminació de l’u d’octubre de l’any passat”. “Aquest és un nou poble que se sent i vol lliure, que ha decidit ser sobirà del seu destí”, va concloure Torra.

tracking