SEGRE

POLÍTICA REGNE UNIT

Rebel·lió entre els conservadors pel Brexit de May

La ‘premier’ Theresa May.

La ‘premier’ Theresa May.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Conservador de la primera ministra britànica, Theresa May, s’enfronta a una “divisió catastròfica” si persisteix en el seu conegut com a pla de Chequers per al Brexit i vuitanta o més dels seus parlamentaris estan disposats a votar en contra de les propostes, va alertar ahir Steve Baker, antic secretari d’Estat per al Brexit.

L’advertència es va produir després que l’exministre d’Exteriors Boris Johnson denunciés que el pla de la primera ministra per al Brexit ha embolicat la Constitució britànica en una “armilla explosiva”, el “detonador” de la qual està en mans de la Unió Europea. Baker, que va dimitir precisament per les propostes de May per al Brexit, va assenyalar que no defensa un canvi de líder però va advertir que May s’enfronta a un problema enorme en la conferència del partit que se celebrarà entre els dies 30 de setembre i 3 d’octubre. “Si sortim de la conferència amb ella esperant tirar endavant Chequers amb el suport dels vots laboristes, crec que els negociadors de la Unió Europea probablement entendran que si es fa això, el partit tory patirà una divisió catastròfica que fins ara hem aconseguit evitar”, va prevenir Baker. Així, va considerar que la primera ministra hauria de buscar un acord de lliure comerç sota els termes ja posats sobre la taula pel president del Consell Europeu, Donald Tusk, el mes de març passat.

L’exsecretari d’Estat per al Brexit adverteix d’una divisió catastròfica a la dreta britànica

Així mateix, en el marc del Dia Nacional de Gibraltar, May va reiterar el compromís de Londres amb Gibraltar i va assegurar que no canviarà després de la sortida del país de la Unió Europea. “Vam entrar a la UE junts i ens n’anirem junts”, va subratllar.

tracking