SEGRE

ESPANYA CESSAMENT

Sáenz de Santamaría deixa la política

L’exvicepresidenta comunica la decisió a Pablo Casado en una reunió a Génova || Abandona l’escó com a diputada al Congrés però continuarà com a militant de les bases del partit

L’exvicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría.

L’exvicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría.PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va comunicar ahir al líder del PP, Pablo Casado, la voluntat d’abandonar l’activitat política i emprendre una nova etapa a la seua vida, un anunci que es produeix tot just dos mesos després d’haver perdut la batalla per la Presidència del PP al Congrés del Partit Popular celebrat el mes de juliol passat. Es van reunir cap a les 13.00 hores a la setena planta de la seu del PP, al finalitzar el comitè de direcció del partit. La mateixa exvicepresidenta va fer pública aquesta decisió en un comunicat en el qual va expressar la seua voluntat d’obrir una nova etapa. Va parlar amb “orgull” de la seua etapa a l’Executiu al costat de Mariano Rajoy i va donar les gràcies als afiliats del partit que li van donar suport de “forma majoritària” a les primàries del PP.

Va assegurar que els seus divuit anys d’“intensa activitat política” han estat una “experiència impagable”, durant la qual ha intentat donar “el millor” de si mateixa al PP i al servei de tots els espanyols. “He tingut l’honor de treballar amb el president Mariano Rajoy en una gran tasca política que va culminar en un Govern que va saber treure el nostre país de la crisi econòmica més gran de la seua història recent i el pols del qual no va tremolar a l’hora de defensar la unitat d’Espanya i els drets de tots els espanyols”, va manifestar.

Sáenz de Santamaría va dir estar orgullosa d’haver contribuït a “defensar la unitat d’Espanya”

Per la seua banda, Pablo Casado va dir agrair “molt” a Santamaría les seues “gairebé dos dècades de treball i entrega al PP i a Espanya”. “I li desitjo els més grans èxits en aquesta nova etapa que comença, en què podrà seguir comptant amb tot el nostre suport i afecte”, va manifestar en un missatge a Twitter. Fonts de la direcció del PP van assenyalar posteriorment que va ser una reunió “cordial” que va durar “entorn d’una hora”, sense oferir més detalls sobre el contingut de la trobada. Santamaría, que ara estarà subjecta a dos anys d’incompatibilitat després de deixar la política, ha estat desapareguda de la primera línia política des de finals de juliol, quan va ser derrotada per Pablo Casado al congrés que votava l’elecció del nou president del Partit Popular en un sistema de doble volta.

L’exvicepresidenta es va imposar en primera volta a Casado per 1.546 vots però va perdre a la segona volta del conclave a l’aconseguir el 42 per cent dels vots davant el 57 per cent del seu rival. Fonts pròximes a l’exvicepresidenta, advocada de l’Estat i de 47 anys, van precisar que, tot i que deixa l’escó al Congrés, continuarà com a militant de base del Partit Popular.

Socialistes i Podem al·ludeixen a problemes al si del PPL’única reacció per part del partit del Govern de Sánchez a la sortida de Sáenz de Santamaría de la política va arribar de la mà de la portaveu del grup socialista a l’ajuntament de Madrid, Puri Causapié, que va assenyalar que “veient el que ha succeït amb Soraya Sáenz de Santamaría, la reflexió seria que s’ha de gestionar millor l’endemà de les primàries a les organitzacions polítiques i integrar altres projectes”.

tracking