SEGRE

Una multitudinària 'onada sonora' clama per la república catalana

La Guàrdia Urbana xifra en un milió els participants

Participa amb l'etiqueta #DiadaSEGRE

Manifestació a Barcelona 2018 #DiadaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un milió de persones, segons la Guàrdia Urbana, ha participat avui a l’avinguda Diagonal de Barcelona en una gran "onada sonora" convocada per l’independentisme per a aquesta Diada de l’11 de setembre, a fi de reivindicar la "república catalana", la llibertat dels "presos polítics" i el retorn dels "exiliats".

Un any més, amb motiu de la Diada, el món sobiranista ha exhibit fortalesa amb una altra mobilització multitudinària, que en aquesta ocasió creua la ciutat de Barcelona a través d’una Diagonal atapeïda de banderes estelades, llaços grocs i samarretes de color coral patrocinades per l’ANC.

L’acció programada per l’ANC per a aquest any ha consistit a generar una gran "onada sonora" al llarg de la Diagonal, comptant amb la sincronització dels assistents a la mobilització. Passades les 17.00 hores, seguint les indicacions de l’actor Toni Albà des d’un escenari, els manifestants han guardat tres minuts silenci, encara que alterat per alguns crits en favor de la independència, i, exactament, a les 17.14 hores s’ha llançat un coet l’esclat del qual ha marcat l’inici de l’acció.

Les persones concentrades al tram 37, a l’altura del carrer Castillejos, han iniciat llavors l’"onada sonora", fent sentir la seua veu, una cridòria reivindicativa que ha avançant de forma una mica caòtica i discontínua per la Diagonal, fins el Palau de Pedralbes.

Allà era instal·lat un mur metafòric, en al·lusió als obstacles per superar fins culminar l’objectiu de la "independència", que ha anat caient fragment a fragment pel simbòlic clamor de la gent.

Els crits d’"Independència", "Llibertat presos polítics, Ni un pas enrere" o "Aquí comença la nostra independència" han estat corejats pels assistents al llarg dels trams de l’avinguda.

En un dels extrems de la mobilització, on s’ha instal·lat l’escenari per als parlaments, s’han concentrat representants polítics de les forces sobiranistes: JxCat, PDeCAT, ERC, la CUP, Demòcrates i també els comuns.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers del seu Govern també s’han afegit a la marxa d’avui, que pretén ser la primera d’una sèrie de mobilitzacions de la sobirania per a aquesta tardor a fi de reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels "exiliats".

A la fila 0 d’autoritats i personalitats, a l’altura del Palau de Pedralbes, es trobaven també familiars dels dirigents independentistes en presó preventiva o a l’estranger, encausats per l’1-O.

La xifra d’assistents facilitada per la Guàrdia Urbana de Barcelona, d’un milió de persones, és idèntica a la que va oferir l’any passat, quan la Delegació del Govern a Catalunya -que en aquesta ocasió no ha donat dades de manifestants- la va estimar en 350.000 persones.

Participa amb l'etiqueta #DiadaSEGRE

Manifestació a Barcelona 2018 #DiadaSEGRE

Participa amb l'etiqueta #DiadaSEGRE

Manifestació a Barcelona 2018 #DiadaSEGRE

tracking