SEGRE

ESNOTICIA

L'esquerra independentista apel·la a la desobediència civil

Considera que és l’única manera d’aconseguir la independència || Unes 800 persones es manifesten per l’Eix i avinguda Blondel

La manifestació de l’esquerra independentista, ahir al passar per davant de la Catedral.

La manifestació de l’esquerra independentista, ahir al passar per davant de la Catedral.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’esquerra independentista lleidatana va prendre ahir l’Eix Comercial i l’avinguda Blondel en una manifestació en la qual va reivindicar la desobediència civil i l’organització popular com l’únic camí possible per aconseguir la independència. La marxa, que va congregar al voltant de vuit-centes persones, va arrancar a la plaça Paeria en direcció a la Catedral amb un toc de gralla i un grup de nens portant una estelada obrint la comitiva, que avançava sota el lema “Organitzem la resistència, de baix cap a dalt, desobeïm per canviar-ho tot”. La manifestació va recórrer l’Eix Comercial entonant consignes com “llibertat preses polítiques”, “independència per canviar-ho tot”, “els carrers seran sempre nostres” o “fora feixistes dels nostres carrers”.

La manifestació va abandonar l’Eix pel carrer de la Paloma per dirigir-se cap a Blondel, on hi havia l’escenari per als discursos, a l’altura de l’edifici CaixaForum. La marxa es va aturar al davant de la delegació del Banc d’Espanya i de la seu del PSC a Lleida, on els manifestants van proferir crits de “traïdors”.

Un dels discursos més esperats va ser el d’Anna Gabriel, actualment exiliada a Suïssa

Al compàs del Bella ciao va començar l’acte final de la manifestació. Abans dels parlaments, diversos nens i joves van pujar a l’escenari portant fotografies dels polítics independentistes presos i exiliats, així com de figures històriques del moviment independentista i d’esquerres.

Un dels discursos més esperats era el de l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, actualment a l’exili a Suïssa, que va animar els assistents mitjançant un missatge d’àudio a seguir lluitant per la república a través de l’organització popular i “tornar a prendre els carrers aquesta tardor, que s’acosta més groga que mai”. L’acte va acabar amb el cant d’Els Segadors i els organitzadors van mostrar una urna utilitzada en el referèndum de l’1 d’octubre.

tracking