SEGRE

ESNOTICIA

Pedro Sánchez fa una crida a la convivència i el respecte a la Diada

Josep Borrell afirma que “personalment” preferiria la llibertat dels independentistes empresonats || El PSC advoca, per la seua part, per més diàleg i sense condicions

El president del Govern central, Pedro Sánchez, aquest dijous a la Moncloa.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, aquest dijous a la Moncloa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va desitjar ahir una bona Diada als ciutadans de Catalunya, per la jornada de la festa catalana, i va fer una crida a la “convivència, respecte, diàleg i entesa”. “Bona Diada a tothom”, va publicar a primera hora al seu perfil oficial a la xarxa social Twitter, en què va utilitzar el català per felicitar la festivitat. “Que aquest 11 de Setembre sigui un dia de celebració i orgull per una cultura, una llengua i una història que uneixen tots els catalans i catalanes”, va afegir.

Així mateix la delegada del Govern a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va reivindicar ahir una Diada per a tots els catalans i davant dels actes oficials, va assenyalar que no es resigna al fet que les formacions sobiranistes “patrimonialitzin” la festa de Catalunya.En declaracions a Onda Cero, Cunillera va assegurar que l’independentisme “no podrà impedir” que se senti identificada en la jornada de la Diada i davant d’actes que “exclouen” una part, va apostar per una festa inclusiva. “Avui tenim actes que han exclòs una part, però més aviat que tard això canviarà i tindrem una Diada en la qual tots ens sentim reconfortats”, va subratllar, i va apostar per una jornada de reflexió sobre la llengua, la història i els valors catalans i en la qual es pugui pensar “com avançar”.

Per la seua banda, el ministre d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, va assenyalar que la Diada està “segrestada” pels independentistes i va afirmar que “personalment” ell preferiria que els polítics independentistes presos, que seran jutjats per sedició i rebel·lió, fossin “lliures condicionalment”, perquè considera que “hi ha altres maneres de vetllar perquè no fugin”. En una entrevista a la BBC, Borrell va remarcar que aquesta és la seua “opinió personal” i, a la pregunta de per què el Govern central no perdona els acusats, va respondre que “a Espanya hi ha divisió de poders”, recalcant que “la Justícia és independent” i que el procés judicial als independentistes és obra d’un jutge, i “el Govern espanyol no hi té res a veure”. El líder del PSC, Miquel Iceta, va demanar per la seua banda recuperar l’“esperit unitari” de la Diada Nacional de Catalunya i “superar divisions” per trobar d’aquesta manera un camí que permeti avançar en l’autogovern i la millora del finançament, i va demanar que no es posin “condicions” que “impedeixin” el diàleg i va reiterar el seu compromís amb Catalunya.

tracking