SEGRE

TENSIÓ MILITAR

Rússia inicia les maniobres més importants de la seua història

Hi participen uns 300.000 militars

Soldats russos, en unes maniobres militars.

Soldats russos, en unes maniobres militars.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia va donar inici ahir a les maniobres militars més importants de la seua història, amb la participació d’uns 300.000 soldats de les circumscripcions militars de l’est i del centre del país, així com vaixells de les flotes del Pacífic i del Nord, forces aerotransportades, més de 1.000 aeronaus, i fins a 36.000 carros de combat i altres de blindats.

L’operació, batejada com a Vostok-2018, és comparable amb les maniobres que va efectuar l’Exèrcit roig el 1981 “tant per la superfície que cobreixen com pel nombre de forces i òrgans de comandament militar que hi participen”, en paraules del ministre de Defensa del Kremlin, Serguei Xoigú. El departament encapçalat per Xoigú també va informar que en les accions participen la Xina i Mongòlia, que hi aportaran unitats militars, avions, helicòpters i estructures de comandament.

En un context d’escalada de la tensió militar que mai s’havia vist al món des de la Guerra Freda, i en paral·lel a les maniobres russes, l’Exèrcit de Taiwan també va començar una sèrie de maniobres al llarg de tota la costa. El ministeri de Defensa de l’illa va subratllar la seua necessitat per la creixent amenaça xinesa cap al país.

tracking