SEGRE

ESNOTICIA

Un milió de persones criden “llibertat presos polítics” en la Diada post 1-O

Una multitudinària manifestació que va tenyir de color corall la Diagonal de Barcelona va convertir la Diada d’ahir en un clam per la llibertat dels independentistes presos en una jornada que, una vegada més, va transcórrer sense incidents. Milers de lleidatans van secundar la mobilització de l’ANC, que demanava “fer efectiva la república”.

Participa amb l'etiqueta #DiadaSEGRE

Manifestació a Barcelona 2018 #DiadaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sis quilòmetres de la Diagonal de Barcelona que separen el carrer Castillejos, a Glòries; de Palau Reial, a Pedralbes, es van tenyir ahir de color corall. Un milió de persones, segons la Guàrdia Urbana, van participar en la multitudinària manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). De la mateixa manera que anys anteriors, va ser una Diada familiar i festiva, si bé l’excepcional moment polític que es viu a la Catalunya post 1-O i post-155 va fer que l’“onada sonora” que van formar els manifestants fos un crit a favor de la llibertat dels polítics i líders independentistes empresonats i a l’exili, i això que va costar que es fes el silenci.

Milers de lleidatans es van desplaçar una vegada més des de tota la demarcació. Només cal recordar que l’ANC havia noliejar 160 autocars –tots els disponibles– amb 9.000 passatgers a bord.

Torra diu que la llibertat “no fractura” i Larrosa demana “diàleg” a l’acte institucional de la Paeria

Al matí es van succeir els actes institucionals i populars en diferents poblacions de Lleida. La capital del Segrià va acollir la celebració de la Diada de la Paeria a la Seu Vella, on l’alcalde, Fèlix Larrosa, va advocar pel diàleg i el pacte. Per la seua part, el primer missatge institucional de la Diada de Quim Torra com a president de la Generalitat va estar marcat per les conseqüències de la tardor sobiranista de fa un any. “Dediquem aquesta Diada a la llibertat perquè la llibertat no fractura mai. El que fractura és la seua absència”, va afirmar el president, que va prometre que faria efectiva la república.

Va ser un dia intens, en què molt abans de l’hora simbòlica de les 17.14, quan arrancava la multitudinària mobilització de Barcelona, es coneixia un altre dels titulars del dia: el ministre d’Exteriors, el lleidatà Josep Borrell, es mostrava partidari d’alliberar els presos independentistes, a més d’afirmar que Catalunya és una nació.

Per la seua banda, a Barcelona, els advocats dels polítics a l’estranger van ser els grans protagonistes de la Diada. Així, Aamer Anwar, advocat de l’exconsellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, va etzibar que “el dictador Francisco Franco estaria orgullós de l’Espanya actual” i va lamentar que el Govern de Pedro Sánchez tingui “ostatges per negociar”. Per la seua part, l’advocat de Carles Puigdemont, Ben Emmerson, va vaticinar que la d’ahir serà “l’última Diada que se celebrarà sota sobirania espanyola” perquè “Catalunya serà una república independent l’any que ve”.

El crit eixordador a favor de “la llibertat dels presos polítics” i de “fer efectiva la república” va acabar per esfondrar un simbòlic mur construït per a l’ocasió per representar la “superació dels obstacles per fer la república”. Un mur que s’havia alçat a l’escenari de Palau Reial.

Participa amb l'etiqueta #DiadaSEGRE

Manifestació a Barcelona 2018 #DiadaSEGRE

La Diagonal es va tenyir de color corall en una Diada que, un any més, va ser multitudinària i va transcórrer sense incidents.

La Diagonal es va tenyir de color corall en una Diada que, un any més, va ser multitudinària i va transcórrer sense incidents.EFE

tracking